Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bontják az életveszélyes lakóházat
2016. okt. 26. szerda | Keszthely
Bontják az életveszélyes lakóházat
Évek óta életveszélyes a Sörház és a Deák Ferenc utca sarkán álló, részben az önkormányzat tulajdonát képező lakóház. A képviselőtestület egy évvel ezelőtt döntött az épület megvásárlása és lebontása mellett, a többségi tulajdonossal azonban nem sikerült megegyezni. Most létrejött a megállapodás, így meg is kezdődött a Sörház utcai épület lebontása. A munkálatok várhatóan novemberben fejeződnek be.

Hordják a törmeléket a Sörház utca 9. szám alatti épület udvaráról. A lakóház bontási munkálatai a napokban kezdődtek, jelenleg a födém eltávolításán dolgoznak a munkások. A téglából és kőből épült ház lebontása nem számít kiemelkedően nehéz feladatnak a munkát végző vállalkozó számára. A résztulajdonos keszthelyi önkormányzat nehezen jutott egyezségre a többségi tulajdonossal, végül azonban az épület megvásárlásában és elbontásában állapodtak meg.

„Mi kevesebb, mint 18%-os tulajdonjoggal rendelkezünk ebben az épületben, ezért arra az elhatározásra jutott a többségi tulajdonos, hogy elbontatja ezt z épületet. Mivel erre megfelelő pénzügyi fedezete nincsen, ezért abban állapodtunk meg. hogy a tulajdonrészét az önkormányzat megvásárolja, és ebből a vételi árból levonjuk a teljes bontási költséget, és az eddig ránk, közösen ránk kirótt büntetéseket is, amit a Zala Megyei Kormányhivatal keszthelyi része már több alkalommal megtett felénk. Ezek százezres nagyságrendű büntetések voltak a jó karbantartás elmulasztása miatt.”  - tájékoztatott Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

Az önkormányzat 2015-ben becsültette fel az épületet, akkor 16.150.000 forintra értékelték, ebből 13.326.574 forint illetné a többségi tulajdonost. Az Építésügyi Hivatal azonban több alkalommal is bírságot szabott ki, amelyet az önkormányzat fizetett ki a közel 7 millió forintos bontási munkálatok díjával együtt. Ezekkel az összegekkel csökken majd a vételár, amelyet az önkormányzat a munkálatok befejezése után fizet ki.  

A Sörház utcai épület ügyét több alkalommal is tárgyalta a város képviselőtestülete, 2015 októberében pedig döntés is született az épület lebontásáról. 2016 tavaszáig azonban nem sikerült megegyezni a többségi tulajdonossal, Dr. Molnár Dénessel. 2016 júniusában a képviselőtestület újra tárgyalta az ügyet, itt jelen volt a többségi tulajdonos fia is. Elmondta, édesapját nagyon nehezen tudták meggyőzni az eladásról.  

„Körülbelül egy hónapja került olyan állapotba, hogy beadta a derekát, mert igen csökönyös fajta. Alá fogjuk írni a szerződést, az adásvételi szerződést, hogy Önök megvegyék az ingatlant és lebontsák, időpontot kell egyeztetnünk. Hosszú út vezetett idáig, én egy hónapja vagyok benne ebben az ügyben. Két hónappal ezelőtt még azt sem tudtam, hogy mi a jogi státusza ennek a háznak.” - mondta a többségi tulajdonos fia, Molnár Dénes.

Az épület helyén az önkormányzat egyelőre parkolót alakít ki, de elképzelhetőnek tartják a terület eladását is. A munkálatokat végző cég kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a Sörház utcában. A bontás határideje november 25-e, de a vállalkozó szerint előbb is végezhetnek.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2023. már. 13. hétfő 16:43 | Keszthely
A Sörház utca mostantól az egykori városbíró nevét viseli, aki előtt emléktáblával is tisztelegnek.
| 2022. szep. 23. péntek 14:35 | Keszthely
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
| 2022. júl. 14. csütörtök 17:04 | Keszthely
Jelentősen csúszik a felújítás befejezése.
| 2022. júl. 6. szerda 16:38 | Keszthely
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az első félév utolsó soros ülését tartotta ma a keszthelyi képviselő-testület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.