Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Könyvtári legek
2016. okt. 10. hétfő | Keszthely
Könyvtári legek
99 könyvet kölcsönzött az idén a gyermekkönyvtárból a legaktívabb olvasó. Őt, valamint a legfiatalabb olvasót is díjazták az Országos Könyvtári Napok keretein belül rendezett Könyvtári legek című programon. A rendezvényen a legnépszerűbb és a legidősebb könyveket is bemutatták az érdeklődőknek.

A legfiatalabb, a legaktívabb és a legsegítőkészebb olvasót is díjazták pénteken a gyermekkönyvtárban.. Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretein belül a könyvtári legekkel ismerkedhettek a fiatalok, így bemutatták a legrégebbi és a legnépszerűbb könyveket is. A legfiatalabb olvasó alig 10 hónapos.

„Zsolna most lesz 10 hónapos csak, és végül is a bátyjával indultunk el a könyvtárba, aki lassan már 3 éves lesz, mert otthon már nem tudtuk kielégíteni az igényeket. Nagyon sokat olvasunk, és este főleg mese van, és elindultunk a könyvtárba, és Zsolna is jött velünk.” - mondta a legfiatalabb olvasó, Serleg Zsolna édesanyja, Kovács Gabriella.

Boros Janka lett a könyvtár legaktívabb olvasója. Janka mindenevő, bármilyen könyvet szívesen elolvas, és évről évre növelni szeretné a kiolvasott kötetek számát, idén októberig egy híján száz példányig jutott.

„Nagyon régen, nyáron jártam a napközi táborban lent a Balaton parton, és elmentünk könyvtárba, és találtam egy csomó tök jó könyvet. Aztán egyszer csak elkezdtem, és már nem igazán tudtam abbahagyni.” - mesélte a legaktívabb olvasó.

57 éves a könyvtár legrégebbi még állományban lévő könyve, a Móra Ferenc elbeszéléseit tartalmazó kötet mellett a diákok megismerkedhettek a könyvtár működésével és a kölcsönzés menetével, majd a könyvtárat is bejárhatták. A tanulók egy része már rendszeres látogatója az intézménynek, de ők is számos új információval gazdagodtak. A fiatalok körében nagyon népszerű a gyermekkönyvtár.       

„Én azért szeretek ide járni a könyvtárba, mert itt nagyon sok könyv van, és én nagyon szeretek olvasni. Én élvezem, hogyha könyvtárban vagyok, mert itt könyvek vesznek körül.” - mondta Ambrus Nelli, a Csány-Szendrey ÁMK tanulója.

Magyar Szilvia könyvtáros szerint az Országos Könyvtári Napok mindig nagyon népszerűek. Ilyenkor olyan gyerekek is megfordulnak a könyvtárban, akik egyébként nem vagy csak nagyon ritkán jönnének. Elmondása szerint a számítógép sok gyerekek csábít el a könyv mellől, de azért van egy kemény mag, aki sokat és rendszeresen olvas.

„Én, mint könyvtáros, én mindig látom azt a kis magot. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert látom azokat, akik szeretnek. A könyvtárba azok jönnek, és egyre több, ahogy mutatja ezt a legkisebb olvasónk is, hogy nagyon sok, aki már ovis kor előtt jön a könyvtárba. Jönnek, több időt töltenek, lehet, hogy társasoznak is, és ez is öröm számomra, hogy nem csak az olvasás, hanem látják azt, hogy mi könyvtárosok a szabadidő hasznos eltöltéséért is dolgozunk.” - tájékoztatott Magyar Szilvia, a Fejér György Város Könyvtár Gyermekkönyvtárának könyvtárosa.

A bibliotéka dolgozói jövő év októberében is izgalmas programokkal készülnek az Országos Könyvtári Napokra. Addig is szeretettel várnak minden olvasni szerető gyermeket és felnőttet a gyermekkönyvtárba.                   

Regman Karola - Keszthelyi TV    

| 2024. júl. 15. hétfő 19:05 | Keszthely
Megnyitotta kapuit a Városi Strandon a strandkönyvtár.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
A részletekről Kocsondiné Eisnekorb Györgyivel, a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatóhelyettesével beszélgetünk.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a GKMK Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
Könyvkiállítást nyitottak a könyvtárban a hazai zsidóság deportálásának 80. évfordulóján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.