Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Többet szól a dixie
2016. aug. 19. péntek | Keszthely
Többet szól a dixie
Minden eddiginél több fellépést és médiaszereplést tudhat maga mögött a Happy Dixieland Band. A 2011-ben alakult együttest egyre növekvő országos érdeklődés jellemzi. Ez annak is köszönhető, hogy egy esztendeje már menedzser segíti a hét tagú formáció munkáját. A sikerekről és tervekről csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a zenekar.

Az elmúlt egy évben többször is élvezhette a közönség Happy Dixieland Band zenéjét. Keszthelyen például hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az I. Keszthelyi Dixieland Fesztivált, melynek fő fellépője és szervezője volt az együttes. A keszthelyi, hévízi és környékbeli koncertek mellett a legnevesebb hazai fesztiválokon is felcsendült dixie muzsikájuk.

„Többek között a kecskeméti Jazz Fővárosba, ahol a legjelentősebb hazai, illetve nemzetközi klasszikus jazz zenét játszó zenekarok mutatkozhattak be, vagy a hajdúszoboszlói XX. Jubileumi Dixieland Fesztiválra, ami Magyarország legtradicionálisabb dixieland fesztiválja, illetve együtt dolgozhatunk Malek Andreával, Csobot Adéllal, Illényi Katicával, Berki Tamással, ők igazi sztár, húzónevek ebben a szakmában.”  - mondta el Babos Lajos, a zenakar vezetője. 

A zenekar négy tagja és menedzserük egy sajtótájékoztatón számoltak be a sikerekről. Manninger Beáta egy éve dolgozik a Happy Dixieland Banddel. Az értékelőn elhangzott, hogy a zenekar eljutott egy szintre, ahonnét nem tudott tovább lépni, ezért kérték fel menedzsernek Manninger Beátát. Munkájának köszönhetően különböző országos médiumokban is szerepelt az együttes és jelentősen megnőtt a fellépések száma.

„Tizenhétről közel negyvenre sikerült nem egészen egy esztendő alatt több mint megduplázni a zenekar fellépéseinek a számát, illetve országosan ismertek lettek és egy olyan feljebblépés is történt a zenekar életében, hogy beválasztották őket több fesztiválon a szervezők abba a krémbe, amit ma a dixie zene Magyarországon jelent.” - nyilatkozta televíziónknak a menedzser. 

A munka nem áll meg, a zenekar és menedzsere továbbra is együtt dolgozik.  A Happy Dixieland Band idén még fellép többek közt Hévízen, Vonyarcvashegyen, Tapolcán, Pápán, január elsején pedig egy nagyszabású újévi zenés, táncos koncertshow-al örvendeztetik meg a közönséget a keszthelyi közönséget a Balaton Színházban. Az együttes 2016 áprilisában együttműködési megállapodást írt alá Hévíz Városával. Ennek értelmében a téli időszakban egy albumot is készít a zenekar, melyen például Malek Andrea is közreműködik majd.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

| 2022. jún. 6. hétfő 17:32 | Keszthely
Színes programokkal várták az érdeklődőket a Városi Napi programsorozat délutánjain.
| 2022. jan. 3. hétfő 10:53 | Keszthely
A Helikon Kastélymúzeum Nagy báltermében telt ház előtt léphetett fel a hévízi zenekar.
| 2020. aug. 31. hétfő 11:27 | Keszthely
A hétvégén a gasztronómia kapott főszerepet a Festetics-kastély udvarán.
| 2019. jan. 4. péntek 11:04 | Keszthely
Új számok és a régi közkedvelt nóták is felcsendültek a Happy Dixielnad Band újévi koncertjén.
| 2017. jan. 3. kedd 15:52 | Keszthely
A Happy Dixieland Band varázsolt fergeteges hangulatot január elsején a Balaton Színházba.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.