Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Évet zártak a jazzbalettosok
2016. jún. 10. péntek | Keszthely
Évet zártak a jazzbalettosok
Díjazott koreográfiákat is bemutattak szerdán este a Balaton Színházban a Jazzbalett szakkör éves gáláján. Dézsenyi Zsuzsanna, a szakkör vezetője elmondta, nagyon sokat jelent neki és a gyerekek számára is, hogy versenyeken is elismerik a sok munkát, amivel egy-egy próbafolyamat jár. Az 1996-ban alapított szakkör 65 fővel fejezte be az idei tanévet.

Libbenő tüllszoknyák és balettcipős lábak lepték el tegnap délután a Keszthelyi Balaton Színházat. A 21 éve működő Jazzbalett Szakkör év végi gáláján 65 kis- és nagylány mutatta be a szülőknek és az érdeklődőknek azt, hogy mit tanultak az elmúlt évben. A gyerekeknek nagyon sokat jelent a tánc, hiszen az órákon felszabadulhatnak, és úgy érezhetik, ők a világ legjobb táncosai.

„Hét éve járok ide, elsős koromban kezdtem el táncolni, és nagyon szeretek, és mivel itt ki lehet adni az érzéseidet, és ha bánatos vagy, ha boldog, ha mérges. E hét év alatt nagyon jó barátokat szereztem itt ebben a csoportban.” - mesélte Simon Veronika a Jazzbalett csoport tagja.

Veronika a jövőben sem szeretné feladni a mozgásművészetet, a zalaszántói lány a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskolában szeretne továbbtanulni.A táncosok mindegyike nagyon szeret a keszthelyi szakkörbe járni, hiszen játékosan sajátíthatják el mindazokat a mozdulatokat, amiből később egy látványos koreográfia születik.

„Nagyon élvezetes, amikor táncolok, meg nagyon szeretek táncolni. Már öt éve ide járok, és mindig jól érzem magam itt.” - mondta Koltai Bernadett, aki szintén a jazzbalett csoportba jár.

A gyerekek minden fellépésen nagy sikert aratnak, az idei év pedig díjakban is bővelkedett. A nagylányok csoportjának Remény című koreográfiája ezüst minősítést kapott a Helikon Ünnepségeken, de egy másik versenyen több arany, ezüst és bronz minősítés is született. A kisebbek is gyorsan felzárkóznak a nagyok mögé, eleinte még tanári segítséggel, majd később teljesen egyedül veszik birtokba a színpadot. Dézsenyi Zsuzsanna, a szakkör vezetője elmondta, a balett nem csak a mozgásművészetről szól.                 

„Próbálom őket a technikákra tanítani, hiszen nagyon fontos a szép testtartás, az izmok jó működtetése, helyes használata. Én úgy látom, hogy egészen pici kortól, ha elkezdik, akkor nagyon-nagyon jó hatással van a gyerekekre, egyrészt a közösség építése szempontjából, másrészt pedig sokkal pozitívabb a hozzáállása a társadalomhoz úgymond, a közösséghez a gyerekeknek.” - magyarázta Dézsenyi Zsuzsanna, a Jazzbalett csoport vezetője.

A gálán minden korcsoport szerepelt, és bemutatták a díjazott koreográfiákat is. A gyerekek nagyon komolyan vették a fellépést, a szülők pedig kitörő örömmel és nagy tapssal jutalmazták a bemutatott táncokat.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 12. hétfő 16:42 | Keszthely
Megtartották évadzáró gálájukat a Goldmark jazz-balett csoportjai a Balaton Színházban.
| 2019. jún. 6. csütörtök 16:47 | Keszthely
Az évadzáró rendezvényen minden korcsoport képviseltette magát.
| 2015. jún. 16. kedd 17:48 | Keszthely
Az Évadzáró Gálát idén a jubileum köré szervezték, melyet telt ház előtt tartottak a Balaton Színházban.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely testvértelepüléséről, Batumiból érkezett táncosok és énekesek szórakoztatták a közönséget.
| 2023. nov. 29. szerda 13:00 | Keszthely
A MATE Georgikon Campuson ünnepelték meg a csoportot, melynek aktivitása nem csökken.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.