Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Vonatbalesetet szimuláltak a katasztrófavédők
2016. jún. 1. szerda | Keszthely
Vonatbalesetet szimuláltak a katasztrófavédők
Lángoló vonatkocsi oltását és a füstmérgezést kapott utasok kimentését szimulálták egy katasztrófavédelmi gyakorlat során tegnap a keszthelyi vasútállomáson. A gyakorlat célja, hogy a hivatásos tűzoltók minél jobban begyakorolják az ilyenkor szokásos teendőket, hogy egy esetleges káreset során tökéletesen el tudják látni a munkájukat.

Rendellenes füstöt észleltek a Tapolca felől Keszthely felé közlekedő személyvonaton. A szerelvényen egy szurkolócsapat utazott, vélhetően ők felelősek a tüzért. Ez volt az alapszituációja a keszthelyi vasútállomáson tartott katasztrófavédelmi gyakorlatnak, amelyen a hivatásos tűzoltók, a mentőszolgálat és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor vett részt. A gyakorlathoz a hévízi Önkéntes Tűzoltó Egylet nyújtott segítséget.  

„A gyakorlatoknak az a célja, hogy készségszintűvé fejlesszük a beavatkozásnak a megoldásait. Azért szervezzük mindig más helyszínre, többnyire ugye itt Hévíz, Keszthely miatt szállodákba, iskolákba szoktunk menni, olyan létesítményekbe, ami különleges beavatkozást igényel. Ilyen a vasútállomás is, nem beszélve itt az elektromos vezetékekről. Azért ez egy komoly helyszín, ha egy szerelvénnyel itt komoly baleset történik, vagy valamilyen káreset történik, akkor igenis készségszintűvé kell fejleszteni a beavatkozásnak a módozatait.” - magyarázta Laczikó Károly a Keszthelyi katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

A helyi tűzoltók először az utasok szakszerű kimentését gyakorolták, majd a lángoló szerelvény oltására került sor. A beavatkozás során olyan speciális helyzetet is gyakoroltak, ahol a Katasztrófavédelmi Mobil Labor munkatársainak gázvédő ruhában, sugárzó és mérgező gőzt kibocsátó anyagot kellett semlegesíteni.        

A keszthelyi pályaudvar első ízben volt katasztrófavédelmi gyakorlat helyszíne. Koponics János állomásfőnök elmondta, utoljára 15 évvel ezelőtt volt itt nagyobb vonatbaleset, de úgy érzi, az állomás dolgozói kellőképpen felkészültek ahhoz, hogy katasztrófa esetén minden zökkenőmentesen történjen.

„Azért tartjuk fontosnak, hogy esetleges tűzeset esetén a dolgozók elméletit tudását a gyakorlatban is tudják érvényesíteni, tehát ne csak elméletben tudják, hogy mit kell csinálni, hanem akkor ténylegesen gyakorlatban is, hogy kinek mi a kötelessége, mit kell csinálni hasonló esetben, hogy az emberélet, illetve az eszközöknek, a tárgyaknak a mentése megtörténjen.” - mondta Koponics János a Kezsthelyi Vasútállomás állomásfőnöke.

A tűzoltók felhívták a figyelmet arra, fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mi a teendő egy esetleges tűzeset során. Éppen ezért a gyakorlatok mellett rendszeresen tartanak előadásokat is a tűzvédelemről és a szakszerű tűzoltásról.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 16. kedd 19:15 | Keszthely
Száznyolcvanhét önkéntes mentőszervezet – köztük a keszthelyi járási is – pályázati támogatást nyert.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Keszthely
Keszthelyen hétfő este volt szúnyoggyérítés.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
Idén már csaknem harminc helyszínre riasztották a zalai tűzoltókat szabadtéri tűz miatt.
| 2024. ápr. 10. szerda 19:15 | Zala vármegye
Nem csak rendkívül gyúlékony a szemét, de a tűzoltók bejutását is megnehezítik a felhalmozott tárgyek.
| 2024. feb. 28. szerda 19:15 | Keszthely
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.