Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Eredményes éve volt a katasztrófavédőknek
2016. feb. 12. péntek | Keszthely
Eredményes éve volt a katasztrófavédőknek
Évértékelőt tartottak a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen. A hagyományos éves beszámolón elhangzott, hogy az időjárási körülmények és kellő megelőző munka miatt kevesebb vonulása volt a tűzoltóknak. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi igazgató szerint mind Keszthelyen, mind a megyében eredményes évet könyvelhetnek el.

December 16-án kigyulladt és teljes terjedelmében lángolt egy hévízi társasház tetőtere.A Semmelweis utcában található négyemeletes, húszlakásos épületben a keszthelyi, zalaegerszegi, pacsai, zalakarosi és badacsonytomaji tűzoltók több vízsugárral oltottak. Ez volt a legnagyobb, az egyetlen kiemelt beavatkozás 2015-ben a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi igazgató megítélése szerint a hatékony munkavégzésnek köszönhető, hogy nem keletkezett nagyobb kár.

242 vonulás az elmúlt évben, ezekből 133 volt a tűzeset – mondta el éves beszámolójában Laczikó Károly. A Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője kiemelte, hogy az elmúlt három évben kevesebbszer kellett tűzhöz, vagy műszaki mentéshez vonulniuk.

„Folyamatosan feleződött a vonulás számunk. Reméljük, hogy ez annak tudható be, hogy hatékony megelőzési munkát végzünk és ezért csökkentek a tűzesetek.” - hangzott el Laczikó Károly beszámolójában. 

A Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségnek 74 vonuló tűzoltója és 12 hivatali munkatársa van. A parancsnoki állomány évek óta stabil. Egy jelentős személyi változás történt, tavaly óta új tűzoltóparancsnoka van Keszthelynek. Tizenkét önkéntes tűzoltó egyesülettel van kapcsolata megyén belül és kívül Keszthelynek. A lánglovagok a vonulások mellett folyamatosan gyakorlatoznak és képzik magukat. Megyei szinten itt végzik a legtöbb hatósági munkát, köszönhetően a környék jelentős idegenforgalmának, és nagyméretű –főleg – szállodaépületének. A katasztrófavédelem kibővült feladatköre miatt 2015-ben új irodákat és előadótermet alakítottak ki a laktanya padlásterében. A humán területen is aktív éve volt a kirendeltségnek. Első ízben rendezték meg a Rendőr és Tűzoltónapot és nyugdíjas találkozót is szerveztek.Bemutatókon és ifjúsági versenyeken működtek közre. Elősegítve a szakma népszerűsítését és a polgári védelmi feladatok ismertetését.

A csapadékos időjárásnak, a felkészülésnek és a hatékony munkának tulajdonítja az eredményes évet Egri Gyula. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi igazgató értékelőjében elmondta, hogy nem csak a tűzesetek száma csökkent: 

„Mind a szabadtéri tüzek száma, mind pedig a lakóépületekben keletkezett tüzek száma nagy mértékben csökkent. Nagy mértékben csökkent, vagy teljes egészébe el is maradtak a veszélyes anyag szállítmányokkal kapcsolatos balesetek. A beavatkozások száma, illetve a veszélyes anyag előállításával, illetve tárolásával kapcsolatos lakosságvédelmi intézkedéseknek  a száma gyakorlatilag az elmúlt évben nulla volt Keszthelyen is, illetve Zala megye területén.” - sorolta Egri Gyula. 

Halálos szénmonoxid mérgezés sem volt a megyében, ez országosan egyedülálló. Egri Gyula továbbá kiemelte a katasztrófavédelemnél bevezetett új életpálya modellt és a hozzá tartozó bérfejlesztést. Jelenleg tizenkétszeres túljelentkezés van erre a hivatásra. Nagy feladat a katasztrófavédelem számára a hozzá került vízügyi hatósági és kényseprői feladatkör is.Az évértékelőn a katasztrófavédelem munkatársai mellett a Helyi Védelmi Bizottságok, a települések és a társszervek képviselői is részt vettek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Egy aknában rekedt az eb.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
Idén már csaknem harminc helyszínre riasztották a zalai tűzoltókat szabadtéri tűz miatt.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
Koszorúzással és szertáravatással telt a Flórián nap az alsópáhoki önkéntes lánglovagoknál.
| 2024. feb. 28. szerda 19:15 | Keszthely
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
| 2024. feb. 1. csütörtök 16:59 | Keszthely
Többször kellett kivonulni a vármegye tűzoltóinak Zalában 2023-ban.
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.