Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Motivációs nap a Közgázban
2023. jún. 20. kedd | Keszthely
Motivációs nap a Közgázban
Motivációs napot tartottak a közgázosok. Az idei versenyeken, gyakorlatokon szerzett tapasztalataikat osztották meg egymással a tanulók. Ennek célja, hogy arra sarkallják társaikat, hogy merjenek ők is elindulni hasonlókon a következő években.

Számos megmérettetésen vettek részt a Keszthelyi Közgazdasági Technikum tanulói. A 10-dikesek többek között versenyeztek a Zsebpénzügyes projekten. Ezek mellett a Tőzsdejátékra és a Legyél te is pénzügyi junior klasszisra is beneveztek. A Vigyázz, kész, pénz akció is sok tapasztalatok adott nekik. Mindegyik az iskolában megszerzett tudásra alapult, így játékosan a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat.

„Mikor a tanárnő, az osztályfőnökünk említette, hogy lesznek ezek a versenyek több osztálytársammal azonnal eldöntöttük, hogy nekünk indulnunk kell, mert úgy éreztük, hogy mi vagyunk az osztályban azok, akik valamit tudunk a szakmai versenyeken elérni. A tudásunk is úgy gondoltuk megvan ahhoz, amit fel tudunk majd használni a versenyeken. És az ott szerzett tapasztalatokat és új információkat tudjuk majd kamatoztatni a jövőben a tanulmányaink folyamán.” - mondta el Lakatos Bálint.

A diákok közül sokan értek el szép eredményeket. Különböző nehézségűek voltak a versenyek. Az egyik esetben az adta a bonyodalmat, hogy angol nyelven kellett a feladatokat megoldani és prezentálni. Egy vállalkozást kellett létrehozniuk és működését bemutatniuk.

„Egy olyan vállalkozást találtunk ki, amiben a kézműves tárgyak készítőit segítjük elő azzal, hogy mi kiszállítjuk az ő termékeiket különböző pontokra, ahonnan megveszik az ő termékeiket.” - ismertette Keresztényi Adrián.

Az iskolában többedszerre volt sikeres az Erasmus+ program. Ebben az évben Portugáliába, Braga városába utazhattak el a fiatalok, ott szerezhettek gyakorlati tapasztalatot. Az itteni élményekről is beszámoltak a diákok. A motivációs napnak régi hagyománya van az intézményben, melynek célja, hogy sarkallják egymást a tanulók arra, hogy merjenek ők is vállalkozni ilyen feladatokra.

„Nagyon szeretnénk folytatni a versenyzést. Ennek az az oka, hogy ezek csapatjátékok. Megtanulnak a gyerekek problémát megoldani, együttdolgozni. Tehát pont azok a kompetenciáik fejlődnek, amely majd a munka világában lesz szükséges. Illetve, amit el szoktunk a gyerekeknek mondani, hogy a szakmai vizsga végén egy portfóliót állítanak össze, ami azt a fejlődési utat mutatja, hogy egy kicsi logisztikusból hogy lesz egy szakember, egy kezdő pénzügyesből hogy lesz egy számviteli ügyintéző és ezek a versenyek kiváló alkalmat jelentenek.” - fogalmazott Páhi Sándorné Szalai Éva igazgató.

Az iskolában egy emlékfalat is felállítottak, melyre mindenki felírhatta azt a kifejezést, szót vagy emléket, ami a legtöbbet jelentette neki az elmúlt tanévben.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Közös szakmai napot tartott a marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Kollégium és a keszthelyi Közgáz.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
A Premontrei és a Közgazdasági Technikum második és harmadik helyen végzett a rangsorban.
| 2024. jan. 23. kedd 14:41 | Keszthely
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági hangversenyt a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.