Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Öt csillag a vonyarcvashegyi Lido strandnak
2023. jún. 21. szerda | Vonyarcvashegy
Öt csillag a vonyarcvashegyi Lido strandnak
Vonyarcvashegy kapta az első Vízparti strandok védjegyet. A nyugat-balatoni nagyközség csaknem maximális pontszámot elérve az országban elsőként szerezte meg az ötcsillagos minősítést. A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület a szálláshelyek után más turisztikai attrakciókat is pontoz. A nyári szezon végett most a szabadvízi strandok vannak a fókuszban.

A vonyarcvashegyi Lido strand az elmúlt években már kiválóan szerepelt például a Kék Hullámzászló minősítésen. A strandolók szerint megérdemelt az újabb jó eredmény.

„Nagyon tetszik. Tiszta, kedvesek a büfések, a kiszolgálók. Igazából tiszta a víz. Aranyosak az emberek, nincsen tumultus.  Ez a legjobb strand szerintem, ez az év strandja” - nyilatkozta Mráz Zita.

A strandon egész évben ingyenes wifi szolgáltatás van. Olyan értékmegőrzőt is telepítettek, melyben tölteni lehet a telefonokat. A kerékpárosoknak járműszéfet telepítettek és nekik háromórás, kedvező úszójegyet is kínálnak. A családokat sok játékkal, baba-mama szobával várják. Kiemelt figyelmet fordítanak az akadálymentesítésre. 

Pali Róbert polgármester: „Körülbelül 4 éve célokat tűztünk ki magunk elé, és elvárásokat magunkkal szemben. Ezek pedig azok voltak, hogy mi egy 4 évszakos strandot szeretnénk, ahol több generáció, és egy rekreációs központként működjön, ahol tele tesszük látogató élménnyel. És beért ez az elképzelésünk, a munkánk vele, ami azt jelenti hogy most az első 5 csillagos minősítést  kaptuk meg a nyíltvizi strandoknál.” 

A minősítés önkéntes alapú. Az önértékelés után auditorok vizsgálták meg a fürdőhelyet. Több csillagot, több szolgáltatással lehet szerezni. A tisztaság és a karbantartottság alapvető elvárás. A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület szerint a védjegy objektív garanciát ad a színvonalra. Könnyid László ügyvezető a Trend FM-nek adott rádióinterjút: „Értelemszerűen ez a strand védjegy például a vonyarci önkormányzatnak egy hatalmas marketingelőnyt jelent, hiszen országosan az első lett, aki megszerezte ezt. Az új védjegyrendszerben átadott és kiadott strandminősítése, amit én azt gondolom, hogy a többi önkormányzat is lát és felismer, hiszen a jelentkezések folyamatosan érkeznek hozzánk, az auditoraink járják a Balaton teljes területét.” 

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület a szálláshelyek minősítése után elkezdte az attrakciókat is értékelni. E folyamat első állomásai a strandok, nem csak a Balatonnál, hanem országszerte. A következőkben a gyógy- és wellnessfürdőket, várakat, kastélyokat veszik majd górcső alá. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A strandon is vigyázzunk értékeinkre – hívja fel a figyelmet a rendőrség.
| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Keszthely
41 strandon zajlik idén a Balaton Fejlesztési Tanács által támogatott sorozat.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Vendég polgárörök kezdték meg szolgálatukat a gyenesdiási strandokon.
| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A Kék Hullám Zászló strandminősítés eredményeiről számoltak be a zalai Balaton-part településeinek polgármesterei.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:05 | Keszthely
Megnyitotta kapuit a Városi Strandon a strandkönyvtár.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.