Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megjött a nyár
2023. júl. 10. hétfő | Keszthely
Megjött a nyár
Megteltek a strandok a hétvégén. Az idei főszezonban ez volt az első olyan alkalom, amikor igazi nyári hőség volt. Keszthely három fürdőhelye népszerű a turisták körében, sokan már évek óta visszajáró vendégek. A Városi Strandon a fürdés és a napozás mellett programokat is kínálnak a vendégeknek.

Homokvárépítő versenyt szerveztek szombaton. A lidós részen családok nagy koncentrációval és kreativitással készítették a műveket. Sokan azonban a csobbanást választották, népszerű volt a vízibicikli is. A kánikulában fiatalok és idősek egyaránt kilátogattak a strandra.

„Úgy telik a napunk, hogy lejövünk reggel, kipakolunk, mert nagyon sok ember van, és foglalunk helyet valahol, ha találunk. Lepihenünk, és bemegyünk a vízbe, nagyon sokat játszunk a tesómmal a vízben, nagyon sokat fürdünk, csatázunk, meg ilyesmi. Utána kijövünk a vízből, ugyanúgy lefekszünk, pihenünk egy kicsit a családdal. Utána elmegyünk közösen ebédelni vagy lángost, vagy valami étterembe elmegyünk.” - mondta egy strandoló Tóth Zalán.

A helyiek és a nyaralók is nagyon várták már, hogy megérkezzen az igazi nyár. Bár a térség bőven kínál kirándulási lehetőségeket, a legtöbben mégis a Balaton miatt érkeznek Keszthelyre. Nem csak hazai, hanem külföldi turisták is vannak, egyre több a cseh, lengyel és szlovák utazó. A hazai vendégek közül pedig sokan visszajárnak.

„Nagyon jól telik. Egy hete vagyunk itt, abból 4 nap ilyen esős, kirándulós idő volt. Most az utóbbi három nap nagyon jó strandolásra.” - tette hozzá egy másik strandoló, Kun Zoltán.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének adatai szerint az idén 30-40%-kal esett vissza a balatoni turizmus. Flesch Tamás elnök arról beszélt, sokan választanak inkább külföldi desztinációt a magyar tenger helyett. A Magyar Turisztikai Ügynökség statisztikái azonban mindössze 2%-os visszaesést mutatnak. Guller Zoltán elmondta, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 85 balatoni szállodára van rálátása, és nem számol a több mint 10 ezer magánszálláshellyel. Keszthelyen is az a tapasztalat, hogy megérkeztek a vendégek.

„Nagyon vártuk már, hogy végre jó idő legyen. Sajnos a június és a július nem kényeztetett el bennünket. Úgy gondolom, hogy ez az idei nyárnak az első igazi hétvégéje, mondhatni, hogy beindult a főszezon. Elmondható, hogy a Városi Strandon egy törölközőt nem lehet letenni, annyi vendég érkezett. Nemrég érkeztem a Helikon Strandról, az a keszthelyiek számára ingyenes, úgy látom, hogy ott is az előzőekhez képest sokkal többen vannak. A Libás Strandon pedig a parkoló megtelt, úgyhogy ez is azt mutatja, hogy elindult a nyár, és itt a főszezon, amit nagyon vártunk.” - tájékoztatott Vinczéné Polgár Andrea, a VÜZ Kft. strandvezető-helyettese.

A nyaralás alkalmával kifejezetten fontos figyelni az UV-védelemre is. Az idén már több alkalommal volt extrém magas a sugárzás, ezért az árnyékban is érdemes bekenni magunkat a fényvédő termékekkel.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
| 2024. jún. 21. péntek 19:15 | Keszthely
A most kezdődő szünidővel egyre több diák vállalhat nyári munkát.
| 2023. aug. 18. péntek 17:03 | Vonyarcvashegy
17. alkalommal szervezték meg a Bor- és Csemegeszőlő Fesztivált Vonyarcvashegyen.
| 2023. júl. 21. péntek 15:04 | Keszthely
A térséget bőven ellátják ivóvízzel a karsztbázisok.
| 2023. júl. 6. csütörtök 17:37 | Keszthely
A munkaadók viszont kevesebb igényt nyújtottak be a közvetítőhöz.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.