A tőkék közt járva a messiás szőlőfajtát mutatja dr. Kocsis László. A Georgikon Kar cserszegtomaji szőlészetében nemesítette fajta már az állami elismerésre be lett jelentve és a fajtaminősítő intézet már vizsgálja a cserszegtomaji szőlőt.
Cserszegtomajon már a Festeticsek idején nemzetközi volumenű fajtagyűjtemény volt, melyet folyamatosan újítottak. A 1949-től komoly munka kezdődött el a szőlőnemesítés terén. Az olaszrizling klónszelekcíója mellett a méltán híres és népszerű cserszegi fűszeres, a pátria és a rozália is itt született meg.
Az esperes szőlőfajta a másik vörösborszőlője az egyetemnek, melynek idei szüretelése után döntenek a karon arról , hogy bejelentik-e állami elismerésre. Az esperes és a messiás tekintetében a nemesítői célkitűzés az volt, hogy gyümölcsös, de a vörösborokra jellemző klasszikus jegyeket is viseljék.
A dunáj és merlot szőlők keresztezésből született fajtajelöltek közül a messiást már a keszthelyi 100 Hungarikum Bormustrán is lehetett kóstolni és nagyon jó visszajelzések érkeztek. A Georgikon Kar fajtaversenyén pedig nagy aranyérmet szerzett a bor. Ezek a kecsegtető eredmények bizakodásra adhatnak okot a Georgikonon, mely már forgalmazza a messiás szaporítóanyagát.
Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV