Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Félnek-e a trafikosok?
2014. jan. 31. péntek | Keszthely
Félnek-e a trafikosok?
Az elmúlt időszakban számos híradás szól arról, hogy dohányboltokat próbálnak meg kirabolni szerte az országban. Keszthelyről és környékéről szerencsére nem hallani ilyen esetekről. Néhány üzletet megkeresve úgy tapasztaltuk: nem is érdemes a rosszban sántikálóknak ilyen tervet szövögetni, ugyanis jól átgondoltan, biztonsági elemekkel bőségesen ellátva működnek a trafikok.

Így kezdte az egyik üzlet résztulajdonosa, aki maga is beáll a pult mögé. Hozzátette: nem fél, ugyanis megvannak az eszközei egy esetleges támadás elhárításához.
Rigó Ferencné és férje fontosnak tartották már az üzlet kialakításakor beépíteni a biztonsági elemeket. A kamerán és egyéb, nem részletezett eszközökön kívül hatásos megoldásnak tartja a zárt pultrendszert. A betekinthetőséget megakadályozó fóliát nagyon rossz megoldásnak tartja. Úgy véli, jó helyen van a trafik és a rendőrök, a polgárőrök is kiemelten figyelik őket. - Ez már egy másik dohánybolt, nem messze az előzőtől.
Az alkalmazott itt sem fél. Üzeni a rosszfiúknak: a bevételt folyamatosan elszállítják, így nagyobb összeg nem gyűlik össze a kasszában.
Nyilasi Ivett is kiemelte: a rendőrség és a polgárőrség folyamatos figyelme miatt úgy gondolja, itt esélytelen lenne a rosszban sántikáló és nincs mitől félnie.
Kamerák és egyéb eszközök biztosítják ebben az üzletben is a biztonságot. A fóliát az itt dolgozó sem tartja jónak, ám mivel előírás a betekinthetőség valamilyen megoldással való megakadályozása és a tulajdonos ezt választotta, el kell fogadnia. - Ez már egy harmadik keszthelyi trafik, ahol az ajtótól balra a fehér terület egy ablak. Ezt nem fóliázták be, hanem az úgynevezett “one way vision” nevű lyukacsos ráccsal oldották meg, hogy ne lehessen belátni, kilátni viszont igen.
Borda Krisztina cégtulajdonos úgy véli: mivel egy különösen forgalmas helyen van az üzletük, nem valószínű, hogy érdemes itt valakinek próbálkoznia. Ettől függetlenül itt is számtalan biztonsági elem szolgálja az anyagi és a személyi biztonságot egyaránt.
A cégtulajdonos számos biztonsági megoldást sorolt fel, amit ebben az üzletben alkalmaznak.
A rendőrségen Székelyi Csaba bűnügyi osztályvezető helyettes mondja ezt a trafikok ellen irányuló támadásokról. Tavaly Zalaváron ugyan történt egy eset, a három fős bandát azóta elfogták. Öt és tizenöt év közötti szabadságvesztéssel sújthatók az elkövetők. Székelyi Csaba megerősítette: kiemelt figyelmet fordítanak a trafikokra.
A tapasztalatok azt mutatják, a trafikosok biztonságban érezhetik és érzik is magukat, a potenciális elkövetőknek pedig a rendőrséggel együtt üzenik: inkább ne is próbálkozzanak.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

| 2016. már. 9. szerda 11:36 | Keszthely
Tábla és szemetes bánta február 27-én éjszaka a randalírozók munkáját. Kamera rögzítette az esetet.
| 2023. nov. 30. csütörtök 15:34 | Keszthely, Zalaegerszeg
A zalai egyenruhások tetten értek egy román állampolgárságú párt.
| 2023. okt. 3. kedd 15:23 | Keszthely
Több millió forint értékben loptak el telefonokat.
| 2023. jún. 16. péntek 16:40 | Keszthely
Az elkövetők 22,5 millió forint értékben loptak Hévízről.
| 2021. júl. 19. hétfő 17:13 | Zala megye
A zalai rendőrök két férfit vettek őrizetbe, akik több boltba is betörtek az elmúlt hónapokban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.