Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Komoly fejlesztések várhatók a keszthelyi kórházban
2013. nov. 30. szombat | Keszthely
Komoly fejlesztések várhatók a keszthelyi kórházban
Hamarosan lesz CT a keszthelyi kórházban is! Csaknem egymilliárd forint értékben pályázatot nyújtott be a keszthelyi és a hévízi kórház, hogy támogatásból fejlesszék a járóbeteg és a diagnosztikai ellátást - többek között - a radiológián és a laboratóriumokban. Már 2013-ban elkezdték a pályázat írását és a szakmai tartalom összeállítását.

Kvarda Attila igazgató örömmel árulta el, hogy a hosszas előkészítő munka meghozta gyümölcsét.
A komputertomográf üzemeltetését végző szakembergárda már összeállt és nagyon várják a berendezés érkezését, amely jövő év augusztusára tehető. A röntgennel vizsgálható betegségek pontosabb felismerését szolgálja majd a korszerű készülék.

A betegek minden bizonnyal örülnek a hírnek, mivel erre a vizsgálatra nem kell Zalaegerszegre utazni. A telepítés helyét már kiválasztották. A beüzemelés nem lesz könnyű, ugyanis átépítések árán lehet majd a teljes műszerparkot telepíteni. Ami biztos: a radiológiai és a sürgősségi osztály részeként működik majd a komputertomográf. Az egészségbiztosítási pénztárhoz már benyújtották a kapacitás befogadását, az engedélyt meg is kapták. A CT nem csak rendelési, hanem ügyeleti időben is működni fog.
A leszállítás után több napig tart majd az üzembe helyezés. A berendezés összehangoltan dolgozik együtt a korszerű leletező rendszerrel. Magas tudású, több megapixeles képernyők és leletező állomások segítik a gyógyító munkát. A csaknem egy milliárd forintos beruházásból digitális röntgen berendezéseket, nagy tudású ultrahangot, például kardiológiai, nőgyógyászati, általános vizsgálatokra alkalmas ultrahangot, illetve mobil ultrahangot is beszereznek majd.

Kvarda Attila elmondta továbbá:
Ultrahang készüléket ebből a pénzből a hévízi kórháznak is fogunk vásárolni, szintén egy nagy tudású mobil ultrahangot. A radiológia fejlesztésébe beletartozik a PACS rendszer is. Ez alkalmas arra, hogy a két intézményt, Hévízt és Keszthelyt egymással összekössük illetve lehetőség lesz a megyei kórházzal, a kanizsai kórházzal összeköttetésbe lépni, tehát a beteg ha megfordul a másik intézményben, lehetőségünk lesz a PACS rendszeren keresztül a kórelőzményét itt is megkapni. Ez a rendszer alkalmas arra is, hogy csatlakozzunk a teleradiológiára. A keszthelyi kórházban beszerzünk még új sterilizáló berendezéseket, felújítjuk a központi sterilizálónkat, új labordiagnosztikai gépeket vásárolunk, teljesen kicseréljük a jelenlegieket. Új gépeket, új automatákat szerzünk be, ezzel megint csak a labor vizsgálataink minősége fog emelkedni. A sürgősségi osztályt is hatékonyabban tudjuk kiszolgálni. Ezen kívül még apróbb orvosi berendezéseket is beszerzünk. A hévízi kórházban megvalósul egy olyan új építészeti megoldás, ami a fedett fürdő épületét fogja érinteni. Ott a rendelőket centralizáljuk, új szakrendelők, új biológiai terápiás centrum kerül kialakításra, betegmegfigyelővel, megfelelő felszereléssel. A fedett fürdőben a fizioterápiát is szeretnénk felújítani. Nem csak a helységek, hanem a teljes eszközpark is megújul. Úgy gondolom, hogy a két intézményre ha nem is elegendő, de megfelelő mennyiségű forrást tudunk a fejlesztésekre fordítani.”

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Kampányfogásnak nevezte a DK választókerületi elnöke a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg ellátás májusi újraindítását.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakóit Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Ajkán, Kaposváron és Veszprémben fogadják.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Csak egy magyarázat fogadható el, aminek eredményeként Keszthelyen a jövőben is működni fog a szülészet - szögezi le az országgyűlési képviselő.
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Rendkívüli ülést tartott a keszthelyi testület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.