Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Táboroztak a polgárőrök
2023. aug. 4. péntek | Gyenesdiás
Táboroztak a polgárőrök
Mentorokat képeznek az Országos Polgárőr Szövetség táborában. A szervezet 10 éve kínál programot a gyerekeknek Gyenesdiáson, most először azonban az ifjú polgárőrök is táborozhattak. Az egy hét során előadásokat hallgathattak, de szabadidős programra is volt lehetőség. A szövetség célja, hogy vonzóvá tegye ezt az önkéntes tevékenységet a fiatalok körében.

A táborozók már jól ismerik a polgárőr szabályokat, hiszen aktívan teljesítenek szolgálatot a vármegyékben. Gyenesdiásra nem csak az ország minden pontjáról, hanem Székelyföldről is érkeztek fiatalok. A képzés célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a 18 év alatti fiatalokat a polgárőrséghez irányítani úgy, hogy követik a tevékenységüket és aktívan közreműködnek abban, hogy ifjú polgárőrökké váljanak.

„Véleményem szerint nagyon fontos, hogy a polgárőrök egy összetartó közösséghez tartozzanak, ami már fiatal korban is igazán fontos. Hogyha esetleg az iskolában nem tudnak összetartó közösséghez tartozni, akkor ez itt egy igazán támogató közösség. Ha a későbbiekben esetleg valamilyen rendvédelmi szervhez szeretnének csatlakozni, akkor itt kapcsolatokat is tudnak építeni.” - mondta egy Csongrád-Csanád vármegyei polgárőr, Pintér Nóra.

A táborba vármegyénként, különböző járásokból 3 főt vártak. Az itt lévő fiatalok a járási koordinátorok mellett dolgozhatnak majd, mint ifjúsági referensek. A résztvevők többek között olyan témákban hallgathattak interaktív előadásokat, mint az utánpótlás fontossága, az Ifjúsági Centrumok működtetése, intézkedéstaktika és konfliktuskezelés. Az elmélet mellett edzést is tartottak.    

„Nagyon jól telik a tábor, különböző programokon veszünk részt. Reggel egy ébresztővel indítunk, egy reggelivel, utána pedig 9 órától délig különböző előadásokon veszünk részt, ahol rendőrök, polgárőrök különböző prezentációkat mutatnak be nekünk. Utána egy ebéd, valamint ismételten prezentációkat hallgatunk meg. Utána csendes pihenő, majd pedig egy GOWS edzésen veszünk részt.” - tájékoztatott Tóth Márk, Zala vármegye Keszthelyi járásának ifjúsági referense.

Mint sok más szervezet, a polgárőrség is küzd az utánpótlás hiányával. Azt tapasztalják, hogy problémát jelent az ifjú polgárőrök fogadása az egyesületben, emellett a beilleszkedésük és a szolgálati lehetőségeik sem a legmegfelelőbbek. A polgárőrök úgy vélik, fel kell hívni a fiatalok figyelmét a közösségi munka szépségeire.                     

„Ennek a tábornak az a célja, hogy felkészítsünk olyan fiatalembereket, akik az ifjú polgárőrökkel tudnak foglalkozni. Ismerik a korosztály sajátosságait, meg tudják őket szólítani, be tudják vonzani a polgárőr egyesületbe, és az esetleges meglévő generációs feszültségeket az új korosztály és a régebbi korosztály között – akik már sokkal régebb óta fiatalok, mint a mostaniak – azokat el tudják simítani. Egy ideális működést tudnak kialakítani az egyesületen belül.” - emelte ki Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke.

A polgárőrség az idén is megszervezi a már ismert táborát. Augusztus 7-től minden vármegyéből 3 ifjú polgárőrt fogadnak. Az egy hét alatt előadásokat hallgatnak, edzésre járnak, és természetesen szórakoznak is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Tollaslabda Egyesület 11. alkalommal szervezte meg a tábort.
| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Táborozókat láttunk vendégül.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Az előttük álló kihívásokról is beszélgettek a résztvevők.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.