Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Vasárnapig lehet részt venni az ingyenes szűréseken
2023. aug. 11. péntek | Gyenesdiás
Vasárnapig lehet részt venni az ingyenes szűréseken
Ismét a térségbe érkezett az Egészségpart digitális szűrőprogram. A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság harmadszorra indította útjára a rendezvénysorozatot a Balaton partján. Az ingyenes szűrések népszerűek, a háromnapos programon több százan fordulnak meg.

EGK-vizsgálat is szerepelt a szűrések között. A fájdalommentes folyamat a szívműködés tevékenységéről, annak változásairól ad képet. A kirajzolódó görbe alakja, kiugrásai vagy ellaposodásai alapján lehet következtetni bizonyos betegségek meglétére. Ezért is jó ellenőriztetni, mert baj esetén az mindig előny, ha korán kiderül. Vannak olyanok, akik minden alkalmat megragadnak, hogy részt vehessenek a szűréseken.

„Nagyon örülök neki. Minden évben eljövünk, ha lehetőség van ilyen szűrésre. Mert azért ez nagyon sokat jelent, hogy nem kell mindenhova bejelentkezni, a háziorvoshoz nem kell elmenni. Egy biztonságot ad az egészségi állapotunkról.” - osztotta meg Szántó Tiborné.

Vércukor-, trigliceridszint- és koleszterinszint-mérésekre is van lehetőség. Ezek mellett PSA-szűrésen is részt vehetnek a 40 év feletti férfiak. Népszerű a digitális szájüregi szűrővizsgálat, ugyanakkor életmódi kockázatfelmérésre, valamint dietetikai és életmódtanácsadásra is beülhetnek az érdeklődők. Az újraélesztést is tanítják, és funkcionális mozgásminta feladatokat is lehet teljesíteni. Testösszetétel-vizsgálat is zajlik.

„Mindenki számára fontos, hogy az egészségével törődjön, rendszeresen eljárjon szűrővizsgálatokra annak érdekében, hogy megelőzzük a betegségeket. A korábban felismert problémák, életmódi kockázatok, esetleg a már itt kiszűrt egészségi problémák lehetőséget adnak a résztvevők számára arra, hogy időben orvoshoz tudjanak fordulni és megelőzzék a súlyosabb betegségi állapotok kialakulását.” - fogalmazott Pénzes Melinda a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ adjunktusa.

Hazák lakosságának az egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban is kritikus. Ez elsősorban a mozgásszegény életmódnak, a helytelen táplálkozásnak és a káros szenvedélyeknek tudható be. Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőközpontot 2021-ben indították útjára, hogy a nyári szabadság alatt a Balaton-parti településeken lehetőséget biztosítson a strandok közelében a szűrésekre.

„Gyenesdiáson nem először vagyunk. Idén három helyszínre tudtunk ellátogatni, Balatonboglárra, Balatonalmádiba és most vagyunk itt Gyenesdiáson, amely a záróalkalmunk. Mindegyik program nagyon sikeres volt, több helyen is elhangzott, hogy nagyon vártak vissza minket és milyen jó, hogy újra itt vagyunk.” - mondta el Kenesei-Kalló Andrea az Egészségpart projektmenedzsere.

A programsorozat az Országos Kórházi Főigazgatóság és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ szakmai támogatásával, valamint a helyi önkormányzatok hozzájárulásával jött létre. A szűréseken vasárnapig lehet részt venni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. aug. 12. péntek 17:17 | Gyenesdiás
Vasárnapig állomásoznak Gyenesdiáson a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrőbuszai.
| 2021. aug. 25. szerda 15:38 | Keszthely
Keszthelyen fejezte be az Egészségpart elnevezésű szűrőprogram sorozatot.
| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
Mozgásos programokkal, szűrővizsgálatokkal és feladatlappal várta az érdeklődőket a Feledhetetlen Alapítvány.
| 2024. ápr. 9. kedd 19:15 | Keszthely
A különböző betegségek korai felfedezése akár életet is menthet.
| 2023. feb. 24. péntek 17:40 | Keszthely
Az Európában egyedülálló lehetőség ingyenes és önkéntes.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.