Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Asztalhoz ültek a sakkozók
2023. aug. 22. kedd | Keszthely
Asztalhoz ültek a sakkozók
42. alkalommal is megszervezték a Keszthely Open Szalai István Nemzetközi Sakkversenyt és a 14. Hévízi László Emlékversenyt. Az egyhetes viadal az idén Szalai István előtt tisztelgett, aki útjára indította, és betegsége idején is rendületlenül szervezte az eseményt. Az idén több mint 100 sakkozó ül asztalhoz.

A párok sorsolása után vette kezdetét a viadal. Fiatalok és idősek egyaránt játszhattak, a hazai versenyzők mellett külföldről is érkeztek résztvevők. Vannak, akik minden évben itt vannak az eseményen, mások több év kihagyás után tértek vissza.      

„Nagyjából 6-7 éve voltam több egymást követő évben. Akkor én még viszonylag fiatal voltam. Aztán volt egy nagyobb kihagyás, mert egy másik versenyre mentem általában ugyanebben az időpontban. Most hiányzott a keszthelyi légkör, és akkor úgy döntöttem, hogy visszatérek.” - mondta egy versenyző, Egresi Máté.

A résztvevők egyetértenek abban, hogy a nagy létszám ellenére a keszthelyi egy nagyon jó hangulatú, családias verseny. A megmérettetésnek Szalai István volt a motorja, aki a tavalyi viadal után három héttel hunyt el. A megnyitón elhangzott, a szervezőbizottság tagjai most döbbentek rá, hogy mennyi időt és energiát fektetett a szervezésbe Szalai István.

„Nem volt egyszerű. Sok segítséget kaptam alelnökünktől, Doroszlai Eriktől. Ő a háttérmunkát, fogadta a nevezéseket, én meg amit tudtam itt Keszthelyen belül, hogyha személyesen kellett valamit intézni. Igazából hét év alatt, amit – mondhatni – Pista bácsi mellett voltam, némi rálátásom volt, de nem egyszerű.” - emelte ki Hegyvári Brigitta, a Spartacus Sportkör Keszthely elnöke.

A megnyitón részt vett Szalai István családja is. Fia megköszönte az elnökségnek, hogy továbbviszik édesapja hagyományát. A város nevében Vozár Péterné alpolgármester szólt. Elmondta, Keszthelynek nagyon fontosak a civil szervezetek, és kifejezetten öröm, hogy egy ilyen nagy múltú verseny tovább él hazai és nemzetközi szinten is.

„Keszthely városban nagy hagyománya van a civil szervezetek által szervezett rendezvényeknek. Ezek közül is kiemelkedik ez a 42. sakkbajnokság, amely most már nemzetközi szintre is lépett, és sokan jönnek. Nagy öröm, hogy ennyien itt vannak, ugyanakkor fájlaljuk, hogy Szalai István, aki ennek a kezdeményezője, mozgatórugója, szervezője volt, ebben az évben már nem lehet közöttünk.” - tájékoztatott Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A bajnokság az idén is 9 fordulós, és svájci rendszer alapján szervezik meg. A versenyzők augusztus 28-ig vetélkednek egymással.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Keszthely
Mintegy negyven versenyző ült asztalhoz vasárnap Keszthely Város Sakkbajnokságán.
| 2023. jún. 6. kedd 14:31 | Keszthely
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
| 2022. szep. 26. hétfő 17:52 | Keszthely
Hosszan tartó súlyos betegségben, életének 74. évében hunyt el a Spartacus Sportkör elnöke.
| 2022. aug. 29. hétfő 13:35 | Keszthely
Negyvenegyedszer rendezték meg a Keszthelyi VSZK-ban a Nemzetközi Sakkversenyt.
| 2022. aug. 23. kedd 15:48 | Keszthely
Idén öt országból mintegy 100 versenyző érkezett a 8 napos megmérettetésre.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.