Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kiállítás a fenntarthatóság jegyében
2023. szep. 26. kedd | Vonyarcvashegy
Kiállítás a fenntarthatóság jegyében
Az újrahasznosítás fontosságának jegyében nyílt meg a Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink című tárlat Vonyarcvashegyen. A HybridCycle 2021-től a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködve indította el a Tiszta Balaton, tiszta művészet sorozatot, az itt készült alkotásokat mutatja be a vándorkiállítás.

Újrahasznosított vásznak, a művészek által kevert festékek, használt fényképezőgéppel készített fotók. Ezek mind-mind megtalálhatóak a Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink kiállításon. 19 művész pályázott sikerrel és vett részt a Tiszta Balaton, tiszta művészet programsorozaton az elmúlt három évben. Fotográfusok, festő-, grafikus-, képző-  és textilművészek alkottak a fenntarthatóság jegyében. Helyspecifikus projektmunkák voltak Mindszentkállán, 3-3 hetes időszakokat töltöttek el az alkotók.  

„Kifejezetten az volt a program célja, hogy valamilyen környezeti problémára, kérdésre reflektáljanak a művészeti eszközeikkel. Úgyhogy tulajdonképpen a fenntarthatóság és a természet kapcsolódását vizsgálja maga a kiállítás. A Wood Wide Web kifejezés azért jelenik meg a címben, mert a természetben fellelhető mikroszkopikus kapcsolódásokra utal, ami most leképeződik a modernkori társadalmunkban, a mindent mindennel összekötő hálózatosodás.” - mondta el Dr. Incze Johanna projektmenedzser.

Az összeállítás további célja, hogy művészetileg is értéket teremtsen és az elkészülő alkotásokon keresztül a lokális és globális kérdésekre is felhívja a figyelmet. A vándorkiállítás Veszprémben debütált, a tárlat bemutatásának második helyszíne Vonyarcvashegy. A szervezők olyan balatoni településeket kerestek fel, amelyeknél fontos a fenntarthatóság.

„Jó pár települést megkeresett az alkotócsoport és maga a projekt kapcsán a szervezőcsapat. Mi alapvetően az első pillanattól kezdve pozitívan álltunk hozzá. Vonyarcvashegy egyrészt azért jó helyszín, mert a településünk is benne van az Európa Kulturális Fővárosa projektben, tehát kapcsolódunk is több szálon. Ez már a többedik szál. Másrészt pedig maga Vonyarcvashegy is nagyon-nagyon fontosnak érzi a környezettudatosságot, az újrahasznosítást. Nagyon jól lépnek fel az illegális hulladéklerakók ellen.” - osztotta meg Osvald Bálint igazgató.

Vonyarcvashegyen október 10-ig látható a kiállítás. A következő helyszín Zirc lesz, majd Balatonfüredre is ellátogatnak vele. Külföldre is elviszik az összeállítás egy részét. Először Kassán, de később Temesváron, Újvidéken és Mariborban is látható lesz.

| 2022. júl. 29. péntek 18:03 | Keszthely
A Fenntartható Városfejlesztési Stratégiával kapcsolatos kérdőívet bármelyik keszthelyi kitöltheti.
| 2022. ápr. 19. kedd 16:43 | Keszthely
Továbbra is sok problémát okoz a közműszolgáltatóknak a vécébe öntött sütőolaj.
| 2021. jún. 23. szerda 16:12 | Keszthely
A tábor célja, hogy a gyerekek mielőbb elsajátítsák a környezettudatos gondolkodást.
| 2020. okt. 22. csütörtök 13:53 | Gyenesdiás
Feleslegesség vált anyagok tovább hasznosításából készült alkotásokat mutatnak be a Természet Házában.
| 2019. jan. 8. kedd 17:36 | Keszthely
A használaton kívüli mobiltelefonokat gyűjtik Keszthelyen újrahasznosítás céljából.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.