Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Öleltél már fát?
2019. jan. 29. kedd | Keszthely
Öleltél már fát?
Újdonsült keszthelyi festőművész mutatkozik be a Balaton Színházban. A gyergyószentmiklósi születésű Miklós Hajnal egy üde és természet közeli kiállítást rendezett, melyben a fák játsszák a központi szerepet. A Barcsay-díjjal is elismert alkotónak nagy tervei vannak, nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek és babáknak is kíván egy alkotóműhelyt létrehozni.

Az ember és a természet kapcsolata foglalkoztatja Miklós Hajnalt. Gyakran ábrázol fákat. Gyermekkori emlékiben gyökeredzik a téma.

„Amikor elváltak a szüleim, akkor eladták a régi házunkat és az új tulajdonos kivágta a nyírfánkat, amit nagypapánk ültetett és bennem ez olyan mély nyomot hagyott, hogy mindig lefestem ezeket a fákat és újraültetem őket” - magyarázza Miklós Hajnal. 

A gyergyószentmiklósi születésű festőművész különleges technikával alkot. Papír helyett vásznon használja az akvarellt. Ezt azért teszi, hogy nagy méretben tudjon festetni. Hajnal azt vallja, hogy az akár két méter magas alkotásokba jobban bele tudja magát élni az ember. A művész nem rég költözött Keszthelyre: „Hosszú út volt Keszthelyig, több helyen is laktam már, de konkrétan Keszthelyre Grand Canariáról költöztünk a családommal. Nagyon-nagyon szeretjük Keszthelyt, számomra a Balaton közelsége, meg a városnak a pezsgése nyáron…én nagyon imádom.” 

Miklós Hajnal nem csak kiállításával kíván a város kulturális életébe kerülni. Alkotóműhelyt akar létrehozni Keszthelyen, nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is. 

Gyergyószentmiklós köti össze Hajnalt a kiállítását megnyitó Szabó Tibor Andrással. A Jászai Mari-díjas színész elmondta, hogy az első szó, ami eszébe jut a kiállításról, hogy üde: „Nyilván, ha az ember el akar kicsit szakadni ettől a zajos világtól, akkor a természetbe vágyik és ez természetes, mert valamikor az ember is természeti lény volt. Az ő munkái, a Hajnal munkái ezt a természetbe vágyódást, a természettel való egybeolvadásnak a vágyát tükrözi mindenben, a maga szimbolikája, a fák, az erdő, a víz, a nap és az állatok. Hihetetlen jó érzés látni ezeket a képeket.” 

Miklós Hajnal kiállítása február 15-ig látható a Balaton Színházban a jegypénztár nyitvatartási ideje alatt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Balatongyörök
Különleges alkotásokból nyílt kiállítás a Györöki Nyári Tárlaton.
| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
A Balatoni Múzeum első néprajzosának kiállítással állított emléket az intézmény.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Képzőművészeti műhelymunkát szerveztek Vonyarcvashegyen
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Keszthely
Az Árpád- és a középkori Dél-Zala világát mutatja be a Balatoni Múzeum.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
A tárlat szeptember 8-ig látható.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.