Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Cserszegtomaj is csatlakozott a TeSzedd mozgalomhoz
2019. már. 20. szerda | Cserszegtomaj
Cserszegtomaj is csatlakozott a TeSzedd mozgalomhoz
Várhatóan több tonna szemetet gyűjtenek össze ezen a héten a TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű akcióban országszerte. A kezdeményezéshez Cserszegtomaj is csatlakozott első alkalommal. A nagyközség óvodásai és nyugdíjasai is szívesen vettek részt az önkéntes akcióban, hogy együtt járulhassanak hozzá a környezetük szebbé tételéhez.

Lelkesen gyűjtik a szemetet a cserszegtomaji óvodások az iskola környékén. Biztonságuk érdekében ezt a helyszínt választották számukra a szervezők. A kicsiknek folyamatosan tartanak olyan programokat, mely az ökológia védelmére irányul. A TeSzedd akció is a környezettudatos nevelés részét képezi, mely segítségével sokat tanulhatnak a gyerekek.

„Mert akkor eltakaríthatjuk az útról és akkor nem lesz szemét.” - mondta el Rezes Lili.

A Hadi úton az Aranykorúak Nyugdíjas Klub tagjai gyűjtötték a szemetet. A helyszínen műanyag, üvegek, ruha és kidobott élelmiszer is található. A területen rendszeresen hagyják ott ismeretlenek illegálisan a hulladékot, most ezeket takarították el az aktív idősek és az őket segítő óvodai dolgozók. Az önkéntesek elmondták, a hasznos munkában mindig szívesen vesznek részt, így azonnal csatlakoztak a felhíváshoz.

„Szeretném, hogyha nem kellene sokat szedni, hogy kevés lenne, de hát sajnos ilyenek vagyunk. Nem vagyunk elég odafigyelők a szemét elhelyezésével.” - válaszolta kérdésünkre Király Álmosné.

A hulladékgyűjtéshez a központból biztosították a helyi önkéntesek számára az egyedi logós zsákokat, a gumikesztyűket és a későbbiekben az elszállításról is gondoskodnak. A TeSzedd akcióhoz Cserszegtomaj elsőként csatlakozott. A helyi szervezők korábbi tapasztalatok alapján vállalták, hogy saját településükön is megvalósítják a hasznos programot.

„Én már részt vettem önkéntesként egy másik településen a TeSzedd mozgalomban, de úgy gondoltam, hogy Cserszegtomajon is érdemes egy ilyen akciót szervezni, s nagy örömömre nagyon sokan csatlakoztak hozzánk az időjárás ellenére meg is jelentek.” - ismertette Koroncz Katalin szervező.

A TeSzedd akció ezen a héten folyamatosan zajlik az ország egész területén. Az önkéntes hulladékgyűjtéshez többek között Keszthelyen is csatlakozhatnak az érdeklődők. A péntektől zajló program kiírása megtalálható a facebookon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg a kereszténydemokraták.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi képviselőtestest tagjai és önkormányzat dolgozói is részt vettek az idei TeSzedd akcióban.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 |
A programra a szelektalok.hu oldalon lehet regisztrálni április 15-ig.
| 2023. ápr. 25. kedd 19:58 | Alsópáhok
Alsópáhok is csatlakozott a Te Szedd elnevezésű országos szemétszedő akcióhoz.
| 2021. okt. 26. kedd 16:13 | Keszthely
Három helyszínen szedték a szemetet a Városukért tenni akarók Egyesületének tagjai.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.