Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 45 éves a KJAVSE
2023. okt. 3. kedd | Keszthely
45 éves a KJAVSE
45 éves a Keszthelyi József Attila Vitorlás Sportegyesület. A jubileumot szezonzáró versennyel ünnepelték, amelyre rekordszámú, mintegy 130 nevező érkezett. Az eseményen visszaemlékeztek az elmúlt csaknem fél évszázadra, és szót ejtettek a jövőbeni tervekről is. A megmérettetést követően beszélgetésre is maradt idő.

Gyenge szélben rajtolt el a vitorlásverseny. Több kategóriába tartozó hajó is megmérettette magát szombaton. A kapitányok igyekeztek szelet fogni a vitorláikba, hogy elsőként teljesíthessék az olimpiai jellegű, háromszög alakú pályát. A hajókat baráti társaságok, sok esetben jól összeszokott csapatok irányították. A versenyzők kivétel nélkül jól érezték magukat a jubileumi megmérettetésen.

„Nagyon örülök annak, hogy ilyen szép számú induló volt ezen a versenyen, és igazi kiélezett verseny volt a rajttól kezdve az utolsó befutóig. Az Abbázia II. nevű hajóval indultunk, nagyon jó barátom és annak az unokája, valamint Borsik József kékszalagos kollégám volt a manchaft, és nagyon jól végezték a dolgukat.” - mondta egy versenyző, Téglás András.

A klubban 45 évvel ezelőtt a honvédség kezdte meg a vitorlás tevékenységet. 1996-ban vált önálló egyesületté, ettől kezdve számos fejlesztés történt a területen. A klub nagyon népszerű, sok hajó parkolóhelyéül szolgál, főleg a keszthelyiek használják előszeretettel. A vezetőségnek kiemelten fontos az utánpótlás nevelés, évtizedek óta foglalkoznak a fiatalokkal.

„Volt amikor 70 optimistesünk volt itt a területen. Utána voltak válságos időszakaink is, amikor a területtel kapcsolatosan voltak különböző gondjaink, hála Istennek ezek a 2000-es évek elején megoldódtak. Most pedig egy nagyon örömteli esemény van, a 45 évesen túl, hogy a fiatalok újra megérkeztek.” - emelte ki Vancsura Miklós, a Keszthelyi József Attila Vitorlás Sportegyesület elnöke.

A vitorlázás mindig kiemelt helyet foglalt el a Balatonon. Számos verseny bizonyítja, hogy van igény erre a sportra. Szerencsére utánpótlás is van, a fiatalok is szívesen szállnak vízre. A városnak kiemelten fontosak az egyesületek, ezen belül is azok, akik a sportra, a mozgás fontosságára és a csapatépítésre helyezik a hangsúlyt.

„Ez talán az egyik legpatinásabb kikötő, tényleg nagyon régi. Sok keszthelyi is van, persze vannak máshonnan is ebben a kikötőben. Nagyon szeretik ezt a kikötőt, tulajdonképpen ezért is kapták használatba. Természetesen mi folyamatosan arról tárgyalunk itt az egyesület elnökével, hogy hogy lehetne megoldani azt, hogy fejlesztések is legyenek, javuljanak is a körülmények. Én örülök annak, hogy ilyen körülmények között is ennyien vannak, azért ez egy rekordszám.” - Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A versenyt követően meleg étellel és hideg italokkal kínálták a résztvevőket. A csapatok már ismerősökként köszöntötték egymást a klubházban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
Kezdődik a vitorlásszezon.
| 2022. máj. 2. hétfő 16:01 | Keszthely
Egyenlő erősségű és egyenletes irányú keleti szél dagasztotta a vitorlákat május elsején.
| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Általános iskolásokkal ismertették meg a vitorlázás és a Balaton szépségeit.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Keszthely
Idén is végighajózták a pünkösdi hosszúhétvégét a vitorlások szerelmesei.
| 2023. dec. 12. kedd 16:22 | Keszthely
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Parti Testvérek vitorlás testvériség.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.