Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Garabonciás koncertre hívták a gyerekeket
2019. ápr. 24. szerda | Keszthely
Garabonciás koncertre hívták a gyerekeket
A tavaszi szünet utolsó programját kínálta a gyerekeknek a Goldmark Károly Művelődési Központban a NépmesePont tegnap délután. Az ismert Garabonciás Együttes látogatott Keszthelyre és adott hangulatos koncertet. A sajátos zenét játszó csapat magyar rajzfilm zenéket és megzenésített verseket játszott hallgatóságának.

A Csornáról érkezett zenészek, kis közönségüket is bevonták a keszthelyi koncertbe. Vuk története,vagy a nagy hoho,Süsü a sárkány ismert magyar rajzfilmek.  Zenéjük amiket a Garabonciás Együttes játszott, minden kicsi számára megidézte a főszereplőket is. De felcsendültek dalban íródott versek is. A három tagú,1991-ben alakult  együttes a tavaszi szünet utolsó napján kínált zenei élményt a művelődési központ nagytermében. A műfaj amit közönség elé visznek koncertjeiken az énekelt vers.

"Annak idején a Kalákáék, Sebőék képviseltek Magyarországon a ’70-80-as években valahogy ránk talált. Egyre több irodalmat olvastunk,verset olvastunk,prózát olvastunk. A fene tudja,így összejött ez a dolog. Csináljunk akkor verseket. Először felnőtt közönségnek próbáltuk, egyetemi klubokba jártunk,aztán az egy kicsit kikopott."-mondta az együttes alapítója Boross Tamás.

A közel 30 év alatt a sikert a gyermekközönség hozta el a Garabonciásnak. Évente 50-60 koncertet adnak óvodákba, iskolákba és rendezvényeken. Nem csak zenéket,verseket ,hanem a több féle zenei kultúrát képviselő hangszereiket is megismertetik koncertjeiken a gyerekekkel.

"A délutánban az volt a legjobb,hogy állatokat és zenéket is mutattak be. Meg hangszereket. - Milyen hangszereket ismertél meg?- A mandolin,a gitár, a furulya és az ukulele."- idézte fel az élményeket Beke Belián.

A film, a zene és a költészet együtt volt jelen a koncerten. Nem csak az együttes képzett tagjainak játéka,hanem a kicsik rögtönzött zenei produkciója is meglepetést okozott. Volt közös zenélés, játék, vidámság és szövegértelmezés is. Láthatatlan tanítás. Fel kellett ismerni a dalok szereplőit. 

"Nagyon sok állatot ismertem,szinte az összeset, mindegyiket amit csak énekeltek ."-mondta a kis óvodás Vakler Flóra.

A Garabonciás Együttes népszerű a gyermekek körében, muzsikájuk pedig segít abban, hogy az irodalom, a versek újra közelebb kerüljenek a gyermekhez és a felnőtthöz egyaránt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
| 2024. jún. 26. szerda 19:15 | Keszthely
Több helyszínen lesznek a programok.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Kozma Orsi és a Compact Disco szórakoztatta a közönséget, de gyerekprogramok is voltak a hétvégén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.