Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Megtekinthetők a nyári MŰSZAK alkotásai a Balatoni Múzeumban
2023. okt. 10. kedd | Keszthely
Megtekinthetők a nyári MŰSZAK alkotásai a Balatoni Múzeumban
Új időszaki kiállítás nyílt a Balatoni Múzeumban. A nyár közepén megrendezett MŰSZAK, azaz a “Művészek Szabad Alkotóközössége” táborában született alkotásokat helyezték el a múzeum kiállítóterében. Festők, szobrászok, grafikusok, költők közösen dolgoztak a csaknem egy hetes nyári rendezvényen.

A “Törékeny természetben, törékeny emberiség” mottó alapján születő gondolataikat fejezték ki ezeken a képeken a nyári tábor résztvevő művészei. Nem csak festők és grafikusok, hanem szobrászok és költők, versírók is részt vettek a munkában. Hazánkon kívül Erdélyből, Kárpátaljáról, Vajdaságból, Bécsújhelyről érkeztek a művészek. Alkotásaikat most a keszthelyi közönség is megismerheti.

"Egy ilyen megkönnyebbültség, meg némi büszkeség is, hogy részese lehetek egy hasonló eseménynek, meg magának a tábornak is. És az, hogy így tudok adni a közönségnek, és tényleg vannak is, akik ezt befogadják, boldoggá tesz" - árulta el érzéseit az egyik alkotó, Mészáros Réka szobrász tanuló. Az ő szobra illetve képe is látható a kiállítás részeként.

Immár tizenharmadik alkalom, hogy a művészeti szempontból termékeny cserszegtomaji piknik kiállíthatja az ott készült képeket, szobrokat a keszthelyi Balatoni Múzeumban. Az intézmény igazgatója, Németh Péter így gondolja: "A múzeum mindig támogatja, hogy a kortárs alkotók is megjelenjenek, bemutatkozhassanak. Ez a bemutatkozás aztán segíti őket, hogy a továbbiakban még jobban megismerje őket a nagyközönség, és aztán az életben tovább tudjanak lépni. Még jobban erősödjön az a tudat bennük is, illetve a nézőközönségben, a művészetet kedvelők közösségében, hogy az ő alkotásaik értéket képviselnek."

A kiállítás megnyitóján az alkotók, érdeklődők vettek részt. A művészek számára valóban fontos, hogy a város meghatározó múzeumában is megtekinthető a nyári munkájuk eredménye. A tábor kitalálója, szervezője úgy véli: az idei kulturális pikniken kiemelkedő alkotások születtek. "Már elmondtam, most is azt mondom, hogy a résztvevő művészek vették a kiírt témát, és egy nagyon jó kiállítási anyagot sikerült összehozni. Ebbe beleértve a festőket, szobrászokat, költőket, akik ott részt vettek a művésztelepen" - mondta el Takács Ferdinánd festő, MŰSZAK alapító.

Harmincöt festő, szobrász, grafikus és költő vett részt és dolgozott a cserszegtomaji alkotótáborban. A munkáikból nyílt, a “Törékeny természetben, törékeny emberiség” mottócímet viselő kiállítás jövő év március 2-áig tekinthető meg a Balatoni Múzeumban, nyitvatartási idő alatt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. júl. 27. csütörtök 15:28 | Cserszegtomaj
Kiállítással zárták a “Művészek Szabad Alkotóközössége”, azaz a MŰSZAK tizenharmadik táborát.
| 2023. júl. 24. hétfő 09:58 | Cserszegtomaj
Immár XIII. alkalommal nyílt meg Takács Ferdinánd festőművész otthonában a MŰSZAK kulturális piknik.
| 2022. nov. 15. kedd 16:39 | Keszthely
Megnyílt a Művészek Szabad Alkotóközösségének kiállítása a Balatoni Múzeumban.
| 2022. júl. 29. péntek 15:40 | Cserszegtomaj
Kárpátaljai és ukrán festőművészek és szobrászok vettek részt a 12. MŰSZAK alkotótáboron.
| 2022. júl. 25. hétfő 17:34 | Cserszegtomaj
Zajlik a Művészek Szabad Alkotóközösségének cserszegtomaji tábora, azaz a Műszak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.