Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Eszközfejlesztés a vármegyei kórházban
2023. okt. 16. hétfő | Zalaegerszeg
Eszközfejlesztés a vármegyei kórházban
Csaknem 800 millió forint értékben fejleszti eszközeit a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház. Az onkológiai és kardiológiai osztály eszközparkjának megújítására európai uniós forrást nyertek. Az összegből a diagnosztikát, a műtéti beavatkozásokat és kezeléseket támogató orvosi eszközöket vásároltak. A projektről sajtótájékoztatón számoltak be.

Hazánkban nagyon gyakori a szív- és érrendszeri megbetegedések előfordulása és  ezek vezetik a halálozási statisztikát is. Ezért fontos a betegségek korai felismerése és kezelése. Az eszközfejlesztésnek köszönhetően olyan elemekkel bővült az Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, melyeknek köszönhetően csökkenhet a várakozási idő és javulhat az ellátás minősége is.

 „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy minden területen szinte tudtunk fejleszteni. Egy új sebészeti laparoszkópos tornyot is kaptunk, ami a kezelésben segít. Az urológia osztály cisztoszkópot, laparoszkópos tornyot kapott, emlőultrahangot, mammográfiás készüléket. Új gyomortükrözés végrehajtására egy eszközt Kaptuk tüdőbetegségek diagnosztizálására egy új bronchoszkópot. Úgyhogy jelentős része már itt is van. " - mondta el Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház főigazgatója.

Hozzátette, a kardiológiai kórképek kiszűrésére két nagy teljesítményű szívultrahangot vásároltak. Beszereztek egy koronária CT-készüléket, amely a legnagyobb értékű és jelentőségű beszerzés a többi között. Dr. Lupkovics Géza orvosigazgató az új CT előnyei között kiemelte, hogy használatával a  koszorúér betegségek vizsgálata többféle szempontból is biztonságosabbá válik.

„A koronária CT-k, azok olyan vizsgálatok, amikor nem kell katétert bedugni a betegbe ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy milyen súlyosságú a koszorúér betegsége. Hanem gyakorlatilag egy véna megszúrásával, azon belül egy kontrasztanyag beszúrásával megállapíthatjuk, hogy milyen fokú a koszorúsér betegsége. A CT az az SBO-ra került elhelyezésre azért, mert az SBO a legnagyobb CT-igényű osztály tulajdonképpen a kórház életében."

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, noha nem önkormányzati fenntartású a kórház, mindenben segítenek, amiben csak tudnak. Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, évente 70 ezer ember fordul meg az egészségügyi intézményben, ezért is fontos a gyógyítás minőségének folyamatos fejlesztése.

„Az egészségügy egy olyan terület, amely hihetetlen fejlődésen megy át napról napra. Ezt kell képviselnie a helyi egészségügyi intézményeknek. Hiszen nagyon fontos, ha valaki megbetegszik, akkor minél előbb visszatérjen a családjához és a munka világába. Ez nemzetstratégiai érdek. Úgyhogy nagyon fontos, hogy ide megfelelő mennyiségű pénzt tudjunk hozni.”

A fejlesztésekhez a kórház 55 millió forinttal járult hozzá. Ebből alakították ki azt a vizsgálót, ahova az új készülék került. Az eszközöket a személyzet oktatása és az engedélyek beszerzése után üzemelik be.

| 2019. már. 21. csütörtök 16:31 | Keszthely
Közel 43 millió forintból fejlesztheti eszközparkját a Keszthelyi Kórház.
| 2019. feb. 4. hétfő 17:44 | Keszthely
Mintegy 11,5 millió forintos eszközfejlesztés valósult meg az intézményben.
| 2018. már. 28. szerda 16:53 | Keszthely
Hazai forrásból 35 millió forintért vásárolhattak diagnosztikai és ápolást segítő eszközöket.
| 2015. nov. 20. péntek 15:28 | Keszthely
Naponta húsz vizsgálatot végeznek már a Keszthelyi Kórház átadott CT berendezésén.
| 2015. aug. 18. kedd 21:20 | Belföld
A két intézmény összesen 953,45 millió forint uniós támogatásból valósítja meg nagyszabású beruházását.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.