Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Csemegeszőlőből és koncertekből is gazdag volt a kínálat
2019. aug. 21. szerda | Vonyarcvashegy
Csemegeszőlőből és koncertekből is gazdag volt a kínálat
Nem csak bor, hanem bogyó formájában is lehetett kóstolni a tőkék termését a Bor- és Csemegeszőlő fesztiválon. 13. alkalommal rendezték meg a vonyarcvashegyi programot. A főszezont lezáró rendezvényen az volt a szervezők célja, hogy minden ízlés és korosztály képviselője megtalálja a szórakozási lehetőséget. A zárónapon például a 30Y koncertezett.

Nem csak a látvány és a tanácsadó szava alapján lehetett választani a szőlőoltványok közül. Meg is lehetett kóstolni a most érő fajtákat. Siklós Jenő Lentiből érkezett a fesztiválra. A Letni nevű nyári muskotály fajta nyerte el a tetszését: „Azért vásároltam, mert itt meg tudtam kóstolni többféle szőlőt és ez a szőlő ízlett a legjobban. Viszonylag korérő, augusztusban érik. Van hasonló szőlőm, csak feketébe, az a Néró, az is akkor érik.”

Othello, Izabella, Néró, Vénusz, Bianka  csak néhány a népszerű csemegeszőlők közül. A szakértők szerint a küllem nem feltétlenül rejti a legízletesebb szőlőt, sok esetben a kisebb fürtű és bogyójú szőlők a legfinomabbak. Bakonyi László szőlőnemesítő azt mondja, a vonyarcvashegyi fesztiválon leginkább nyaralótulajdonosok vásárolnak. Nekik pedig fő szempont a korai érési idő.

„A legcsodálatosabb Pölöskei muskotályt nem tudom eladni, mert azt mondják, hogy inkább egy Nérót, vagy egy Palatinát, ami augusztusba érik, vagy van egy magnélküli Vénusz fajtánk. Vagy ez a Shaba királynője is augusztusba érik. Ő kényes, de nagyon finom, éppen ezért bevállalják” - nyilatkozta Bakonyi László. 

Nem csak bogyó, hanem már bor formájában is lehetett kóstolni a termést. A Bor- és Csemegeszőlő fesztivált már 13. alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen. A főszezont lezáró program kiemelt jelentőségű a településen, ezért széles kínálattal készültek a szervezők. 

Farkas Tibor művelődésszervező: „Az elmúlt négy napban igyekeztünk minden korosztálynak és minden stílust kedvelőnek a Zalaapáti Harmonika Zenekartól a francia manouche zenén át a tegnap esti Bogdán Norbert koncerten, vagy az Intermezzo latin partyn keresztül egészen a 30 Y-ig mindenféle stílusban és műfajban színpadra rakni produkciókat, zenekarokat.”

A rendezvény kiemelt fellépője a 30Y volt. A pécsi illetőségű zenekar koncertjére megtelt a nézőtér. Az együttes a Művészetek völgyétől kezdve, a Strand fesztiválon át az országos számos kiemelt rendezvényén fellépett a nyár folyamán. A Bor- és Csemegeszőlő fesztivállal nem áll meg az élet Vonyarcvashegyen. Augusztus 22-étől a halételek rajongóinak szól a Ponty így jó! program, de szeptemberben is bőven találni kikapcsolódási lehetőséget a településen.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Rezi
Az időjárás miatt csúszott a program dátuma
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
A Balatoni Borrégió ügyeiről értekeztek
| 2024. jan. 23. kedd 16:58 | Rezi/Várvölgy
Vince napjához kapcsolódóan mindkét településen több mint 100-an vettek részt a programon.
| 2023. nov. 16. csütörtök 15:30 | Vonyarcvashegy
A diási pincék, az uradalmi szőlő történetét dolgozta fel egy kötetben Müller Róbert.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.