Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Idősbarát polgármester címet kapott Bartha Gábor
2019. okt. 1. kedd | Cserszegtomaj
Idősbarát polgármester címet kapott Bartha Gábor
Október 1-je az Idősek világnapja. Ez alkalomból köszöntötték Cserszegtomajon a nagyközség szépkorú lakosait vasárnap. Az ünnepségen felköszöntötték a település legidősebb tagjait és ajándékműsorokkal is kedveskedtek a szervezők a megjelenteknek. Az eseményen jelentették be azt is, hogy ebben az évben Bartha Gábornak ítélte oda a Zala megyei Életet az éveknek Szövetség az Idősbarát polgármester címet.

A település óvodás csoportjai vidám műsorral lepték meg az időseket. Tánccal, verssel és énekkel is készültek a kicsik. A program nagy népszerűségnek örvend minden évben, szívesen vesznek részt rajta a lakók. Ezúttal kb. 160-an fogadták el a meghívást.

„Nagyon örülök, neki. Én minden rendezvényen ott vagyok gyerekek. Mindegyeken. Amit csak a polgármester vagy ez az izé csinál. Az öregek otthonába klubtag vagyok, mióta megvan, azóta, ott is minden kiránduláson elmegyek, amíg tudok. Én már beleéltem a 88. évemet én már könnyen beszélek, a gyerekek Pesten, én itt, én itt érzem magamat jól.” - mondta el Nagy Ferenc.

Az Idősek napját minden évben a világnap környékén tartják meg Cserszegtomajon, melyen vendégül látják a nagyközség 63 év feletti lakóit. A megjelenteket Bartha Gábor polgármester köszöntötte. Mint elmondta, fontos, hogy ünnepnapot biztosítsanak az idősebb generáció számára is, hiszen tiszteletet kell mutatni irányukba.

„A hétköznapokhoz kell az a bölcsesség, kell az a tudás, kell az az odaállás, amit ők példaképpen mutattak. Cserszegtomajon nem volt egyszerű az élet sohasem. Azon dolgozunk, hogy élettérnek ez egyre könnyebb legyen, azon dolgozunk, hogy a környezetünk egy csodálatosan élhető, lakható Cserszegtomajt jelentsen, viszont az idősebbek mindig is előttünk jártak példával, hogy ezt hogyan lehet megteremteni.”

Az eseményre meghívást kapott Dr. Kocsis Gyula, az „Életet az éveknek” Országos Szövetség Zala megyei elnöke. Beszédében köszönetet mondott a településen működő Aranykorúak Nyugdíjas Klubnak, akik példával szolgálnak a megye összes szervezete felé. Az ünnepségen jelentette be, hogy idén több díjat is ítéltek a településnek. Korábban Tolvéth Gyula klubvezető vehetett át elismerő oklevelet, Bartha Gábor pedig a tavaly alapított Idősbarát polgármester kitüntetésben részesült.

„Amit az a polgármester kap a többi között, aki kiemelten támogatja az időseket, az idős szervezeteket és tulajdonképpen a településén mindent megtesz azért, hogy ez a korosztály jól érezze magát.”

A program során ebéddel kedveskedtek a megjelenteknek, melyet harmonikaszó mellett fogyaszthattak el.      

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Cserszegtomaj
Tavaly év végén nyertek a cserszegtomaji polgárőrök pályázati támogatást a Magyar falu programban.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Cserszegtomaj
Cserszegi csalogató címmel rendeztek iskola bemutató programot Cserszegtomajon.
| 2024. jan. 29. hétfő 16:09 | Cserszegtomaj
A LED világítás jelentős előnyökkel bír a hagyományos világításhoz képest.
| 2023. ápr. 19. szerda 16:02 | Keszthely
Élménydús látogatáson vettek részt a Cserszegtomaji Óvodások a Keszthelyi Rendőrkapitányságon.
| 2022. dec. 20. kedd 17:18 | Cserszegtomaj
15. alkalommal szerveztek adventi kórustalálkozót Cserszegtomajon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.