Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A Kócsag utca és az építési szabályzat is téma volt
2023. okt. 26. csütörtök | Keszthely
A Kócsag utca és az építési szabályzat is téma volt
Megoldódhat a Kócsag utcai cukrászda környéki parkolás. Az önkormányzat erről is tárgyalt a csütörtöki soros tanácskozáson. Az ülésen döntöttek a Helyi Építési Szabályzat módosításáról. A rendelet a Fenyves allé védelmét és a belvárosi lakásépítések segítését szolgálja.

Az önkormányzat szándéka, hogy a Fenyves allé mellett épülő lakóházak minél távolabb legyenek a fasortól. A közművesített telkekre már tervezik a családi házakat. Az erre vonatkozó rendelet módosításával az allé védelme a cél.   A Helyi Építési Szabályzattal kapcsolatos javaslat azt is tartalmazza, hogy az újonnan épülő lakások, üzletek esetén milyen arányban kell pakolót és garázst létesíteni. A testület által jóváhagyott rendelet a belvárosban 12 lakás felett szabályozza, hogy 50 százalékban kell garázst építeni.

Manninger Jenő polgármester: „Nagyon fontos lenne a belvárosban, hogy felújítsák a házakat, új lakásokat építsenek a rossz állapotú házak helyén, olcsóbban és jobban is meg lehessen oldani a gépkocsik elhelyezését, mondom, itt is telken belül el kell helyezni. Ma már nem feltétlenül igényes és nagyon sokba kerül egy garázs építése.”

A testület elfogadta a rendeletet. A véleményezési és előzetes környezeti értékelési szakasz lezárult. A HÉSZ módosítását még az Állami Főépítésznek jóvá kell hagynia. A testület a Kócsag utcai cukrászda környékének közlekedési helyzetéről is tárgyalt.

„Nagyon nagy a forgalom, mert mind a cukrászdánál, mind a környékbeli üzleteknél is nagy a forgalom. Parkolási és közlekedési gondok is jelentkeztek. Itt a tulajdonosok javaslatot tettek arra, hogy egyrészt megvásárolnak egy kisebb területet az önkormányzattól, másrészt pedig egy önkormányzati telken a környéken egy parkolót alakítanának ki. Ehhez járultunk hozzá, abból a célból, hogy az ott lévő parkolási helyzeten segítsünk”- tette hozzá a polgármester.   

Az ülésen a KÉVE képviselője, Dékány Péter javasolta, hogy az önkormányzati választásig függesszék fel az ingatlanértékesítéseket. Manninger Jenő polgármester ezt nem támogatta, mert a város érdekével ellentétes. Minden ilyen tranzakciót a testület tárgyal és jóváhagy. Hozzátette, semmilyen nagyobb ingatlanértékesítési csomagot nem készítenek elő. A testület sem támogatta az ellenzéki javaslatot.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Helikon park kivitelezője is indulni akart az eljáráson.
| 2023. szep. 28. csütörtök 15:50 | Keszthely
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. jan. 26. csütörtök 17:36 | Keszthely
Ülésezett a keszthelyi képviselő-testület.
| 2022. júl. 28. csütörtök 15:16 | Keszthely
Rendkívüli testületi ülést hívott össze a keszthelyi önkormányzat a nyári szünet alatt is.
| 2022. már. 31. csütörtök 13:57 | Keszthely
Az önkormányzati társaságok üzleti terve is napirendre került.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.