Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Diákolimpiára készülnek a Keszthelyi Kötélugrók
2020. jan. 9. csütörtök | Keszthely
Diákolimpiára készülnek a Keszthelyi Kötélugrók
Országos diákolimpiára készülnek a Keszthelyi Kötélugrók. A megmérettetés áprilisban lesz, azt a következő hetekben előzi meg egy megyei döntő. A keszthelyiek közül ezen három korosztályból összesen 5 versenyző vesz részt. A helyi kötélugrók 2 éve nem voltak versenyen edzőjük sérülése miatt, azonban most minden esélyük megvan arra, hogy továbbjuthassanak.

Edzenek a Keszthelyi Kötélugrók, jelenleg az országos diákolimpiára készülnek, melyen minden gyermek a saját iskoláját képviseli. A megmérettetés összetett, gyorsasági versenyből és formációból áll. A kihívás nagy, hiszen előbbinél 30 másodperc és 3 perc alatt kell minél többször érinteniük jobb lábukkal a talajt. Szupper Lilinek megvan az esélye, hogy szép eredményt érjen el, hiszen többször mértek nála 850 körüli érintést is, ami nemzetközi tornán is megállja a helyét. A fiatalnak ez lesz az első versenye, ezért előre nagyon izgul.

„Én attól félek, hogy el fogom felejteni a koreográfiát meg, hogy nem mennek az elemek és hogy futásban nem úgy fogok futni, ahogy szeretnék.” - mondta el a fiatal.

A versenyen részt vesz Csécs Hanna Hedvig is. A Csány-Szendrey Általános Iskola tanulója három éve tagja a Keszthelyi Kötélugróknak. A sportágat nagyon szereti. A tehetséges lánynak is ez lesz az első versenye.

„Én igazából nagyon várom, de még soha nem voltam versenyen és igazából Európa- és világbajnokokkal fogunk ott versenyezni nekünk ez kicsit nehéz, mert nekünk egy héten egyszer van edzésünk, nekik meg egy héten ötször.” - osztotta meg a versenyző.

A Keszthelyi Kötélugrók csapatából összesen 5 fő indul a Diákolimpián. Az országos bajnokság áprilisban lesz, melyet egy megyei döntő előz meg. A helyi csapat nagyon izgatott, ugyanis két éve nem vettek részt semmilyen megmérettetésen.

„Ennek az oka, hogy én orvosilag el voltam tiltva és nagyon örülök annak, hogy most már indulhatunk és nem kispadról kell oktatni a gyerekeket. És megerősített bennünket nagyon sokszor, a tízszeres világbajnok csapat Szombathelyen, hogy igenis vannak tehetséges gyerekek és el kell őket indítani.” - ismertette Hegedüs Éva szakágedző.

A gyerekeknek az edzésben az ötszörös aranyérmes kötélugró Balogh Bálint is segédkezik. Az idei évtől szigorított szabályok szerint zajlanak a versenyszámok, azonban az edzők szerint minden esély megvan arra, hogy a keszthelyiek is továbbjussanak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 10. péntek 19:15 | Keszthely
Mindannyian sikeresek voltak a vármegyei döntőn.
| 2024. már. 8. péntek 14:07 | Keszthely
Sok köztük a tehetség, így többen is esélyesek, hogy továbbjutnak az országos döntőre.
| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Keszthely
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
| 2023. jún. 28. szerda 12:40 | Keszthely
Az iskola a Diákolimpia Országos Döntőjében is szépen szerepelt.
| 2023. feb. 16. csütörtök 16:39 | Keszthely
Március 9-én lesz a Diákolimpia megyei döntője.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.