Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kápolnát avattak a kórházban
2020. feb. 12. szerda | Keszthely
Kápolnát avattak a kórházban
Február 11-n ünnepélyes keretek között adták át a híveknek a Keszthelyi Kórházban a Krónikus –és Gyermekgyógyászati Osztály közötti társalgóban megépült kápolnát. A kápolna, mely a Via Dolorosa nevet kapta- Dr.Udvardy György veszprémi érsek és a helyi felekezetek képviselői áldották meg.

Nagyon sokan gyűltek össze az ökomenikus kórházkápolna ünnepélyes átadására. A társalgó részen megépített 30 fős kápolnában, az emberek teljes gyógyulásának szolgálatába helyezése előtt, szentmisét tartott Dr. Udvardy György veszprémi érsek. A szentélyjel egy régi álom valósult meg a kórházban. 10 éve a kórház különböző termeiben tartották az istentiszteleteket,szentmiséket.

"Ezalatt az idő alatt érlelődött meg bennünk,hogy olyan kegyhelyet kell a kórházban részesíteni ahol egyrészt a betegek másrészt a hozzátartozók is meg tudnak nyugodni és azt a pár pillanatot őszintén eltölteni. Örömteli volt az a találkozás,hogy a  Kis Szent Teréz plébániával sikerült felvenni a kapcsolatot és az ők hatalmas, korlátot nem ismerő lelkesedésükkel, támogatásukkal sikerült megvalósítani ezt a kórházi kápolnát."- mondta el tájékoztatásul Dr. Kvarda Attila a kórház főigazgatója.

A hit erejével, a lelki egyensúllyal,  gyorsabban gyógyul a beteg  ezért is szorgalmazták megépíteni a kápolnát amivel az intézmény szolgáltatása is bővült amit a betegek és a hozzátartozók is látogathatnak.

"Van egy etikai nézet miszerint az élet több mint az egészség. Szeretnénk valójában is kifejezetten hangsúlyozni ezzel a kápolnával. Jézus mindenki számára jelen akar lenni és itt ahol a csecsemőosztály és a krónikus osztály között- az első pillanat amikor az ember felsír,s az utolsó amikor kiadja a lelkét- a köztes időben mi keressük az Istennek a jelenlétét. Ez a kápolna nagyon szépen szimbolizálja az Isten jelenlétét az élet minden területén."- mondta Dr. Fodor János plébános.

Az ünnepi percekben az  egyházi méltóságok megáldották a kórházkápolnát,melynek neve is jelzi, hogy Isten az örömben és szenvedésben is jelen kíván lenni.

Az avatás után, a  kórház konferenciatermében tartott fogadáson Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott köszönetet azért a nagy összefogásért amiből a 10  millió Ft-os beruházás megvalósulhatott.

"Igazgató úr elmondása szerint nagyon felgyorsultak az események,persze kellett ahhoz, hogy Fodor plébános úr kézbe fogja, kezdeményezze,de a kórháznak is egy régi vágya volt, hogy egy kápolna létesüljön. Egészen pontosan a betegeknek van ilyen igénye és ez most úgy megoldódott, hogy tulajdonképpen a kápolna egy állandó szertartásra és hit gyakorlásra való helyként alakult ez ki. Vállalkozók, önkormányzatok,különböző magánszemélyek. Úgy,hogy igazán büszkék lehetünk rá és köszönet érte én sem tudok mást mondani mint megköszönni."- mondta a képviselő.

A kórház főigazgatója is hálával beszélt mindazokról akik részt vettek a megvalósításban. Az adományozók a kivitelezésében résztvevők emléklapot vehettek át.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2022. jan. 17. hétfő 19:10 | Keszthely
Tizedszer is megszentelték a Balatont.
| 2020. szep. 2. szerda 19:05 | Keszthely
Az idén is megrendezték Keszthelyen a plébániák találkozóját.
| 2018. aug. 29. szerda 09:03 | Keszthely
Imádkoztak az édesanyákért az élő rózsafüzér zarándoklat résztvevői.
| 2023. aug. 1. kedd 15:59 | Keszthely
Több ezren nézték meg a kiállításokat a múlt héten.
| 2019. nov. 8. péntek 19:03 | Keszthely
November 25-én bezár a Helikon Kastélymúzeum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.