Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Világcsúcsot döntött Szarvas Mátyás
2023. nov. 5. vasárnap | Magyarország
Világcsúcsot döntött Szarvas Mátyás
Ismételten megdöntötte saját világrekordját Szarvas Mátyás ultrafutó. A vonyarcvashegyi világkupagyőztes a terveknek megfelelően teljesítette vállalkozását, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet korunk legégetőbb környezeti- és természetvédelmi problémáira.

Mintegy 2600 km 35 nap alatt az Országos Kékkörön, Európa leghosszabb összefüggő túraútvonalán. Erre vállalkozott Szarvas Mátyás. A többszörös világkupagyőztes és országos bajnok ultraterepfutó, környezetvédelmi aktivista ötödik alkalommal teljesítette a nem mindennapi távot világcsúcsdöntéssel. Október 2-án indult el Szigligetről az Őrség felé. Naponta átlagosan 10-12 órát futott, 60-80 kilométeres szakaszokat tudott maga mögött. A sportoló bélyegzéssel is igazolta a teljesített útvonalat. A terveknek megfelelően november 5-én ért vissza a kiindulási településre. Az utolsó kilométereken Szigliget korábbi polgármestere is csatlakozott hozzá. A cél a vár legfelső emelete volt. Itt már egy kis csapat várta a futót, hogy gratuláljanak a teljesítményhez.

„Megérkezni mindig eufória. Bármilyen nehézségek is voltak az ember mögött. Ilyenkor minden megszépül. Természetesen rengeteg üzenet, rengeteg olyan dolog, amit előtte megfogalmaztam, valósággá válik. Az üzenet lényege, hogy ezeket a lehető legtöbb embernek a lehető legrövidebb időn belül átadjam.”

A sportoló a teljesítmény mellett szeretné felhívni a figyelmet a környezet- és természetvédelemre, valamint a klímaváltozásra. Úgy fogalmazott, óriási bajban van a bolygó, ezért tennünk kell érte. A 35 napos kihívásról, valamint Mátyás gondolatairól és üzeneteiről film is készül. A stáb folyamatosan követte a futót a különböző helyszínekre drónnal, nagy felbontású kamerával. 12-13 napon keresztül forgattak.

„Nagyon vártuk már ezt, mert nagyon régen csináltunk róla filmet. Eltelt most már az utolsó óta vagy négy év és az idő változik. Sajnos nem fiatalodunk, de mindig nagy örömmel fogunk hozzá, nagy örömmel követjük, mert amit a fejébe vesz, azt mindig meg is csinálja és engem nagyon vonz a kihívás. Tehát hogyha valaki elhatároz valamit és minden áron meg akarja csinálni, abból mindenképpen filmet kell csinálni.” - mondta el Major Gyula rendező.

A futó már a következő célját is kitalálta, amit később fog megosztani a nagyközönséggel. A teljesítmény megünnepléseként barátaival közösen engedtek szabadon környezetbarát lufikat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. okt. 10. hétfő 17:34 | Keszthelyi-hegység
A Vonyarcvashegyi Tourinform is szervezett programot erre az alkalomra.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegyen is bemutatták Major Gyula „Négy kék évtized” című filmjét.
| 2019. feb. 25. hétfő 15:07 | Keszthely
Világcsúccsal nyerte a női sportpisztolyosok versenyét Veronika az Újdelhiben zajló sportlövő-világkupán.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.