Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az ima segíthet a nehéz időkben
2020. már. 17. kedd | Keszthely
Az ima segíthet a nehéz időkben
Nem tartják meg az istentiszteleteket és szentmiséket sem a koronavírus miatt. A különböző felekezetek egységesen vallják, ebben a helyzetben az imádság az, ami a legtöbbetsegíthet. A hívek azonban nem maradnak igehirdetés nélkül, a televíziók, köztük a Keszthelyi TV is fog sugározni szertartásokat.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ma jelentette be, hogy vasárnaptól nem tartanak nyilvános liturgiát a katolikus templomokban a koronavírus-járvány miatt. Az MKPK azonban hangsúlyozta, a templomokat nem zárják be, hiszen azok a lelki feltöltődés és az imádság helyei.

„A paptestvéreket kérik, hogy továbbra is tartsanak a templomokban ilyen magánmiséket tanúságot téve arról, hogy az oltáriszentség az a hitünknek a középpontja a megpróbáltatási nehézség idején is. A betegellátás és a gyóntatás és a rendkívüli áldoztatás tekintetében is követnünk kell az érvényes állami járványügyi előírásokat. A fülbe történő gyónás, a gyónásnak eddig megszokott módja ez most átalakul és az általános feloldozást, azt megadhatják a papok.” - mondta el Tornavölgyi Krisztián a Veszprémi Érseki Hivatal irodavezetője.

A református templomban is elmaradnak az istentiszteletek, a bibliaórák, a jegyesoktatások és a korábban meghirdetett programok is. Zichy Emőke elmondta, az egyházközség honlapján találhatók meg az igehirdetések a televíziós közvetítések mellett. A lelkész hangsúlyozta, szabad félni, mert Jézus is félt, de Isten az erőnek, a szeretetnek és a józanságnak a lelkét adta az embereknek, így bízni kell a segítségében.

„Az Isten igéje élő és ható és élesebb minden kétélű kardnál. Tanuljunk meg imádkozni, legyen értéke azoknak a gondolatoknak a lelkünkben, amiket Isten nem véletlenül íratott le az övéivel. csendesedjünk el és higgyük el végre, mondjuk tovább, hogy nem vagyunk urai a magunk életének, de erőm és oltalmam az Úr.”

A keszthelyi evangélikus egyház már tegnap bejelentette, hogy püspöki ajánlásra határozatlan időre  felfüggeszti az istentiszteletek megtartását. Jelenleg azon dolgoznak, hogy online, Facebookon és a YouTube-on közvetítsék ezeket a híveknek, amelyeket a helyi televíziókba is el fognak juttatni. Honthegyi Zsolt szerint a kialakult helyzetben látszik, hogy mennyire meg tudja törni az emberi magabiztosságot ez a vírus.

„Nyilvánvalóvá válik számomra, hogy bizony el kell engednünk azt a tévhitünket, hogy a magunkba vetett bizalmunk, erőnk az elégséges az élethez és a túléléshez. Nekünk az Istenben kell bízni.” - mondta el az evangélikus lelkész.

Az egyházi méltóságok elmondták a temetések kivételt képeznek, ezeket egyszerű formában, csak a szűk család jelenlétében, röviden kell megtartaniuk. A helyi igehirdetéseket a Keszthelyi Televízió Eklézsia című műsorában is láthatják nézőink.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
hagyományos anyák napi hangversenyt tartottak a Fő téri templomban, egy beteg kislány javára gyűjtöttek.
| 2023. dec. 5. kedd 19:04 | Zalavár
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
| 2023. nov. 20. hétfő 16:32 | Keszthely
Szent Erzsébetről és az Árpád-házi szentekről emlékezett meg a KÉSZ helyi csoportja.
| 2023. okt. 31. kedd 16:38 | Vindornyafok
A hétvégén tartották a templom 30 éves jubileumát és az elszármazottak találkozóját.
| 2023. okt. 9. hétfő 19:10 | Keszthely
Ősbemutatóval is ünnepelték a Szűzanyát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.