Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Csak indokolt esetben látogassuk a temetőket!
2020. ápr. 2. csütörtök | Keszthely
Csak indokolt esetben látogassuk a temetőket!
Központi szabályozás ugyan nem tér ki a temetők rendjére a koronavírus miatt,de a veszélyhelyzet kihirdetése alapján csak indokolt esetben tartózkodhatunk otthonunktól távol. Vonatkozik ez esküvőkre és temetésekre is amiket kizárólag szűk családi körben lehet megtartani. A temetők nyitvatartási rendje azonban nem változik.

A kijárási  korlátozásról szóló, a kormányfő aláírásával nyilvánossá vált döntés az ország egész területére érvényes március 28. és április 11. között. A megjelölt idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát. Arra nem utal a rendelet, hogy rokonaink, ismerőseink sírjához kimehetünk-e a temetőbe. A keszthelyi köztemetőkben közel kilenc ezer sírhelyet gondoznak. A temetők nyitva tartásáról a megszokottól eltérő rendelet nem született.

"A temetők nyitva tartásában nem történt változás. Reggel 7-től este 8-ig nyitva vannak a temetők. A munkákat azt leszűkítettük. Csak ami nagyon fontos, azt végezzük el. Hozzátartozók most már azért látszik, hogy kevesebben járnak a temetőbe, de még mindig vannak. Amire szeretnénk felhívni a figyelmet, az az, hogy lehetőleg egyénenként jöjjenek a temetőbe, tehát ne csoportosan. Ne összeverődve beszélgessenek a hozzátartozók a síroknál."-mondta el a VÜZ Kft. temetkezési részlegének vezetője, Kisantal Ferencné.

A sírokkal, azok karbantartásával kapcsolatban az üzemeltető kéri a lakosságot, hogy telefonon érdeklődjön. Az iroda ugyan nyitva tart, de ott csak  a temetések szervezését végzik. A temetések továbbra is lebonyolíthatóak, azonban csak a szűk család vehet részt a szertartáson. - mondta a részlegvezető. A temetések kapcsán megkerestük Tál Zoltán plébánost is aki a következő tájékoztatást adta.

"A temetések viszonylatában talán egy vagy két temetésünk volt azóta, hogy a törvények kijöttek, a kormány rendelkezései,Igazából véve nem tudom és aggódom, hogy a halottainkkal mi történik mert egyáltalán egy visszajelzés nem érkezik, hozzánk. Senkitől sem,egy család jelezte, hogy az idős, több mint 90 éves édesapjuk meghalt. A család egy része külföldön él és a családtagok ha haza tudnak jönni, akkor lesz temetés. Nagyon remélem, hogy az egyházi temetéseket a járványos idő elmúltával valóban el tudjuk végezni. Gyászmisét tudunk mondani halottainkért és örök nyugalomra helyezzük elhunytjainkat."

A rendelkezés kapcsán sokakban felmerül a kérdés, hogy kimenni a sírkertekbe hitéleti tevékenységnek vagy egyéni szabadidős célú gyalogos közlekedésnek számít-e, ugyanis ezeket engedélyezi a rendelet. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk mi emberek. A hirtelen jött veszély a tömeges megbetegedések elkerülése miatt hozott intézkedések betartása nagy fegyelmet kíván. Érdemes átgondolni,hogy a jelenlegi járványos helyzetben ne válasszuk-e inkább a temető helyett az otthoni csendes megemlékezést.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2022. már. 24. csütörtök 18:01 | Keszthely
Ennek segítségével a védett sírhelyeket és a benne nyugvó személyek életrajzait ismerhetjük meg.
| 2021. jún. 29. kedd 15:58 | Keszthely
A Keszthelyhez kötődő emberek mind-mind hatást gyakoroltak munkásságukkal a jelenre is.
| 2023. nov. 17. péntek 17:56 | Keszthely
Nagy tömeg búcsúzott el az októberben elhunyt Bubla Zoltántól.
| 2022. nov. 4. péntek 18:00 | Keszthely
A Kármelita Bazilika kriptájában helyezték örök nyugalomra a Kis Szent Teréz plébánia egykori plébánosát.
| 2022. szep. 9. péntek 17:21 | Keszthely
Örök nyugalomra helyezték a Keszthelyi Televízió egyik alapítóját.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
19:24
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Sporttárs
21:34
Savaria Filmfesztivál
22:24
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.