Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A zárt kapuk mögött is megy a munka a Goldmark Művelődési Központban
2020. máj. 20. szerda | Keszthely
A zárt kapuk mögött is megy a munka a Goldmark Művelődési Központban
Bár rendezvényeket nem szervezhetnek, folyamatos a háttérmunka a Goldmark Károly Művelődési Központban. Jelenleg a tisztítási és karbantartási folyamatok zajlanak, de az online térben is jelen vannak a kulturális intézmény munkatársai. Egy kiállítást is berendeznek a napokban, amit a nyitástól kezdve tekinthetnek meg az érdeklődők.

A színházterem üléseinek kárpittisztítására is van most ideje a Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársainak. Jelenleg azokra a folyamatokra is több lehetőség nyílik, amire a sűrű programokkal teli időszakban kevesebb idő jut. A színházi lámpák karbantartását is nyugodtabb körülmények között lehet intézni, nem sürget úgy a határidő, mint két előadás között. Ugyanígy a vezetékek javítására is több a lehetőség. Jelenleg a belső udvar rendberakására is van idő. A művelődési központ munkatársai egy régi faépület bontásán is dolgoznak. A Balaton Színház márciusban zárta be kapuit a koronavírus-járvány miatt, így rendezvények lebonyolítására nincsen jelenleg lehetőség. Ez több problémát is okozott.

„Elsősorban azt, hogy a meghirdetett és eladott jegyes előadásokat le kellett mondanunk. Tehát most egyrészt ez a nagy feladatunk, hogy ezeket az előadásokat pótolnunk kell. Most vannak az időpont egyeztetések, tehát én azt tudom a kedves közönségnek ígérni, hogy egyrészt a bérletes előadások, a felnőtt bérletben egy előadás maradt el és a kisiskolás bérletből is egy előadás, tehát ezeket október közepéig pótolni fogjuk.” - mondta el Csengei Ágota igazgató.

Csengei Ágota elmondta, a kötelező szabadságokat is kivették ez alatt az idő alatt. Május negyedikétől álltak vissza a dolgozók csökkentett óraszámban a munkába. Azonban külön figyelmet fordítanak az alkalmazottakra, így a kisgyermekesek és a veszélyeztetettek otthoni munkával segítik az intézményt. A közösségi oldalaikon több videós tartalmat is megosztottak már. Így NépmesePONT-os foglalkozások és kulturális programajánlók egyaránt szerepelnek ezeken.

„Próbáltunk elsősorban olyan társulatokat választani, akiket valami miatt a keszthelyi közönség már ismer, voltak nálunk színházi társulatoktól, színházi előadásokban például. És a színházszervező kolléganőmnek volt egy nagyon jó kis ötlete, hogy ezeknek a színházi társulatoknak írtuk egy felhívást, egy levelet, hogy ha a színészeiknek úgysem kell most próbálni adott esetben, vagy nem tudnak előadásra bejárni, tartani előadásokat, akkor mondjanak fel nekünk olyan kötelező verseket, ami segítség lehet az általános iskolás gyerekeknek. És nagyon örülünk, tehát ez a májusi akciónk például, hogy minden másnap, harmadnap fel tudunk rakni egy ilyen verset.”

Csengei Ágota hozzátette, a 20 éve megszokott táborok megtartását is szervezik. Jelenleg egy minisztériumi engedélyre várnak, hogy megszervezhessék ezeket.

A napokban kerül fel a Simándy terem falaira Ágh Edit festőművész kiállítási anyaga is. Egyelőre ezt sem látogathatja a közönség élőben, de a művelődési központ tervei szerint felvételről tekinthetik meg addig, amíg újranyithatja kapuit az intézmény. A kiállított festmények szeptember közepéig lesznek a Balaton Színházban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. feb. 6. hétfő 11:21 | Keszthely
Oroszország szépségeit mutatták be a Világjáró Klub februári programján. Szijártó Zsófia.
| 2022. dec. 15. csütörtök 17:18 | Keszthely
December 15-el a dolgozók átköltöznek a Kossuth Lajos utcai épületbe.
| 2022. aug. 19. péntek 18:17 | Keszthely
Pénteken tartottak utoljára közös kikapcsolódást a táborlakók.
| 2022. jan. 13. csütörtök 14:17 | Keszthely
A körülményekhez képest sikeresnek értékeli a 2021-es esztendőt a művelődési központ vezetése.
| 2021. szep. 27. hétfő 10:45 | Keszthely
Októbertől a Fő térre költöznek a Goldmark Művelődési Központ rendezvényei.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.