Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megújult a Béke Sztúpához vezető út
2020. jún. 5. péntek | Zalaszántó
Megújult a Béke Sztúpához vezető út
Közel 60 millió forintból valósult meg a zalaszántói Béke Sztúpához vezető út felújítása. A két kilométeres szakaszt tegnap avatták fel ünnepélyes keretek között. Az eseményen Dézsi Attila polgármester köszönetét fejezte ki támogatásáért a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, valamint Révész Máriusz kormánybiztosnak, aki 20 millió forinttal támogatta az ügyet.

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön délután a zalaszántói Béke Sztúpához vezető felújított útszakaszt. Mint az eseményen Dézsi Attila polgármester ismertette, a szentélyhez vezető út korábban nagyon rossz állapotban volt, így szükségesnek tartották annak javítását. A közel 60 millió forintos beruházás több forrásból valósulhatott meg.

„Ez egy csaknem két kilométer hosszú út, de az első fázisát már önkormányzati pályázatok segítségével megoldottuk az elmúlt esztendőben. És a második szakaszára került sor, ami szintén egy kilométer hosszú és ennek az elkészítéséhez sikerült egy kis pénzt szintén pályázat formájában szerezni, ami alapján az önkormányzat és a pályázattal meg tudtuk valósítani az út aszfaltozását.”

Az ünnepségen Manninger Jenő országgyűlési képviselő kifejtette, jó példája ez az út annak, hogy az összefogásnak és az együttműködéseknek köszönhetően könnyebben ki lehet kivitelezni egy projektet. Az átadott út nem csak a Sztúpa megközelítése miatt, turisztikai szempontból is fontos.

„Én remélem, azt, hogy ez még több embert fog idecsábítani. És a Sztúpán kívül is nagyon szép ez a környék, kirándulóhelyként is felfogható, mint ahogy az út is azért épült meg, hogy a folytatásán tovább lehet menni és Zalaszántó melletti településeket is fel lehet keresni. De a Sztúpa mindenképpen egyedülálló, úgyhogy örülök, hogy ezt a környéket is sikerült most már úgy fejleszteni, hogy egy idevezető út, az méltó ehhez a helyhez.”

Az átadóra meghívást kapott Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is, aki elmondta, bár az út nem hozzájuk tartozik, fontosnak tartotta, hogy segítsen annak felújításában.

„Az én hozzájárulásom az leginkább a kollégáimnak a szaktudása volt, ők próbáltak itt a műszaki tervezésben segíteni. A másik pedig az, hogy segítettem polgármester úrnak keresni olyan kapcsolatokat, ami által ez a projekt finanszírozás tekintetében is megvalósulhat. Itt ugye Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úr volt, akit megkerestünk és ő nagyon nyitott volt arra, hogy egy ilyen projektet támogasson.”

A Béke Sztúpához vezető út javítását Révész Máriusz saját keretéből 20 millió forintból támogatta. A felújított szakasz a Sztúpához vezető domb aljáig valósulhatott meg. A szentélyt évente több mint 35.000-en keresik fel, ezért is álltak sokan a javítási ügy mellé.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2020. ápr. 9. csütörtök 19:50 | Zalaszántó
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
| 2017. már. 6. hétfő 20:24 | Zalaszántó
A tibeti Holdújévet köszöntötték a béke és a szeretet jegyében.
| 2024. jún. 7. péntek 19:15 | Keszthely
Több fát és cserjét telepítettek az elmúlt időszakban a területre és már a játékelemek is kikerültek.
| 2024. máj. 3. péntek 19:15 | Keszthely
30 millió forintos pályázati forrásból újult meg a Szalasztó utcai közösségi ház.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiás megújult plébániáján táborokat, különböző egyházi, közösségi eseményeket tartanak a jövőben.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.