Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Online zajlik a 10. MŰSZAK
2020. júl. 20. hétfő | Cserszegtomaj
Online zajlik a 10. MŰSZAK
Idén rendhagyó módon, virtuálisan nyitotta meg kapuit a MŰSZAK. A Művészek Szabad Alkotóközösségének telepére nem csak itthonról, hanem külföldről is érkeznek résztvevők, a járványhelyzet miatt azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy nem fogadnak alkotókat cserszegtomaji kertjükben. Ettől függetlenül készült egy nyitókiállítás, és az interneten keresztül lehetőség van megmutatni a műveket.

Basilides Sándor az idei témája a jubiláló MŰSZAK-nak. Az alkotótelepen rendszeresen résztvevő Basilides Bálint nagybátyja élete egy részét Balatonalmádiban töltötte. Ugyan festményein számos téma megjelenik – így például portrék vagy az első világháború utáni Magyarország mindennapjai – több kép is mesél a Balatonról. A cserszegtomaji alkotótelepre lánya, Basilides Alíz adott kölcsön képeket, a festőre és a tőle kapott ajándékra pedig unokaöccse, Bálint emlékezett.

„Születésemkor kaptam egy ilyen történelmi képet. Persze gyerekként nem tudtam annyira értékelni. Az ágyam fölött lógott gyerekkoromban, és ezen a képen Mátyás király vonul be a budai várba. A vár falán vannak emberek, akiknek nem lehet igazán látni az arcukat. nekem ezek valahogy jó társak voltak és velük beszélgettem némán.” - tájékoztatott Basilides Bálint festőművész.

A Művészek Szabad Alkotóközösségének elmúlt évtizedét Cséby Géza irodalomtörténész méltatta. Az idei évben rendhagyó alkotótelepre kerül sor Takács Ferdinánd és Szencz Lívia kertjében. A koronavírus járvány miatt ugyanis a szervezők úgy döntöttek, hogy online bonyolítják a programot. Így a megnyitót is a közösségi oldalon követhették az érdeklődők és a művészek is az interneten keresztül mutathatják meg az alkotásaikat Az alapító Takács Ferdinánd szerint az elmúlt tíz évben nagy népszerűséget szerzett a kulturális piknik.

„A mi törekvéseink valahol találkoznak a közönségnek és a  művészetkedvelőknek az igényével is. Ha visszatekintünk, akkor egy-egy évben összeadjuk az összlétszámot a nyitókiállítás, az akciófestés-irodalomest és a zárókiállításon több mint kétszáz ember megfordul itt a mi kis kertünkben, és ők mind jó érzéssel mennek el innen.” - mondta a MŰSZAK alapítója.

Az idei évben elmarad az akciófestés is, helyette egy összefoglaló kisfilmet láthatnak az érdeklődők, amely az elmúlt 10 év művésztelepeit mutatja be. A szervezők elmondták, nagy erőkkel, meglepetésekkel készültek a 10. MŰSZAK-ra. A terveket ugyan nem sikerül megvalósítani, de nagy öröm, hogy virtuális formában lehetőség van megszervezni az alkotótelepet.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 25. csütörtök 19:15 | Cserszegtomaj
Akciófestéssel és irodalmi esttel folytatódott a múlt pénteken kezdődött Művészek Szabad Alkotóközössége, a MŰSZAK programja.
| 2024. júl. 22. hétfő 19:15 | Cserszegtomaj
Megnyitotta kapuit a 34. MŰSZAK.
| 2023. okt. 10. kedd 16:21 | Keszthely
A “Művészek Szabad Alkotóközössége” táborában született alkotásokat állították ki a Balatoni Műzeumban.
| 2023. júl. 27. csütörtök 15:28 | Cserszegtomaj
Kiállítással zárták a “Művészek Szabad Alkotóközössége”, azaz a MŰSZAK tizenharmadik táborát.
| 2023. júl. 24. hétfő 09:58 | Cserszegtomaj
Immár XIII. alkalommal nyílt meg Takács Ferdinánd festőművész otthonában a MŰSZAK kulturális piknik.
11:00
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Természetvédelem határok nélkül
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.