Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tartalmas hetük volt a közgázosoknak
2023. nov. 17. péntek | Keszthely
Tartalmas hetük volt a közgázosoknak
Ki mit tud, pályaorientációs nap és osztályvetélkedők színesítették az idei közgáz hetet. Az iskola jórészt játékos formában, a szakma ismereteit csempészte be az osztályok közti vetélkedőkbe. A pályaválasztás kiemelt téma most az intézményben. A statisztikák szerint nagy arányban folytatják a tanulmányaikat a felsőoktatásban a közgázosok.

Szakmai kulcsszavak és a mesterséges intelligencia segítségével oldották meg az egyik feladatot a közgázosok. A humort egyáltalán nem nélkülözték a programok.

„Ennek az egésznek a lényege, hogy közösségépítő legyen, újra együtt vagyunk, beszélgetünk és nem csak mindenki elmegy egymás mellett, hanem minőségi időt is együtt töltünk” - nyilatkozta Sulyok Valencia tanuló. 

A kézügyesség mellett a tudomány, a sport és a művészet széles tárát sorakoztatták fel a feladatsorban. Az osztályok egymással versengtek a ShowHajtás 3.0 nevet viselő vetélkedőn.

Béres Tibor igazgatóhelyettes: „Én azt gondolom, nagyon jó kis közösség van itt a Közgázban, a gyerekek együttműködőek, csapatban is jól tudnak dolgozni. Majd meglátjuk – a zsűri egyik tagjaként – hogy milyen eredmények születnek a végén.” 

A hagyományos Közgáz hét három napján újrahasznosított origami figurák, Tiktok videók és a NAV tudatos adózási pályázatára is készültek anyagok. A 7-8. osztályosoknak beiskolázási napot is szerveztek. Munka, vagy karrier? Ez most a legfontosabb kérdés a közgázosoknak. A középiskolásoknak is megkezdődik a felvételi időszak, így nekik is rendeztek pályaorientációs programot.

„A gyerekeink elég céltudatosak, hiszen nekünk öt év áll arra rendelkezésre, hogy felkészüljenek az életre. A karrier elsősorban az, hogy felsőoktatás és a mi nagy örömünkre szakirányú felsőoktatás: Pannon Egyetem, Pannon Egyetem zalaegerszegi kar, Széchényi István Egyetem, itt a MATE, de említhetném a Budapesti Gazdasági Egyetemet, vagy a Corvinus Egyetemet, amely tényleg a mi szakmánkba vágó továbbtanulást biztosít a diákoknak” - mondta televíziónknak Páhi Sándorné Szalai Éva iskolaigazgató. 

A statisztikák szerint a diákok kétharmada a felsőoktatásban folytatja. A visszajelzések azt mutatják, hogy akik elkezdenek dolgozni és megszeretik a munkát, később levelezőn tovább  tanulnak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Közös szakmai napot tartott a marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Kollégium és a keszthelyi Közgáz.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
A Premontrei és a Közgazdasági Technikum második és harmadik helyen végzett a rangsorban.
| 2024. jan. 23. kedd 14:41 | Keszthely
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági hangversenyt a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
A szomszéd vár
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
A szomszéd vár
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.