Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Isten veled Bubla Zoltán!
2023. nov. 17. péntek | Keszthely
Isten veled Bubla Zoltán!
Nagy tömeg búcsúzott el az októberben elhunyt Bubla Zoltántól. A Szent Miklós temetőben családja mellett barátai, munkatársai, tisztelői rótták le kegyeletüket. Bubla Zoltán szeretett és köztiszteletben álló szakember volt. Munkájának számos lenyomata van Keszthelyen, ahol 1973 óta aktív részese volt a közéletnek.

Tömegével érkeztek a csokrok, koszorúk Bubla Zoltán ravatalához. A sokak által szeretett, köztiszteletben álló turisztikai szakember és építész Szentesen látta meg a napvilágot lelkipásztor édesapja és védőnő édesanyja első szülött gyermekeként, öt testvére volt. 1973-as diplomázáskor kötött házasságot keszthelyi feleségével. Egy lányuk született, aki szintén az építész hivatást választotta. Több mint 10 éve nézett szembe elsőször a betegséggel, a család szeretete segítette felépülését. 2023. májusában műtötték, októberben 10-én unokája születését már nem élhette meg.

„Élete, példája, munkája, embersége nyomot hagyott nem csak kisebb-nagyobb családja, de városunk, térségünk életében, ahol annyi épület őrzi emlékét. A hogyan a Szeghalmy Bálint Református Egyházi Alapítvány, aminek éveken keresztül tagja, hűséges segítője volt” - mondta Zichy Emőke református lelkész. 

Bubla Zoltán több, mint húsz évet dolgozott Keszthelyen a műszaki igazgatásban, városi főmérnök-főépítész is volt. Közben magántervezőként számos épületet tervezett meg. A Keszthelyi Turisztikai Egyesület és a Keszthely Térségi Vállalkozók Klubja Egyesület elnöke is volt. Olyan kezdeményezések részese volt, mint a Verkli Fesztivál és a Civil Karácsony. Szalóky Jenővel ő volt a szellemi atyja a nyugat-balatoni turisztikai szemléletnek.

A Vállalkozói Klub képviseletében Farkas Dezső búcsúzott. Azt mondta, Zoltán kitűnő szervező és vezető egyéniség volt, akire mindenben számítani lehetett. Munkatársaival és klubtársaival is mindig a szívéjes kapcsolatra törekedett. Egy igazán nagylelkű és melegszívű barátot veszítettek el:  „Megtanultad, amit meg lehet, megalkottad, amire képes vagy és visszaadtál mindent, amit kaptál. Munkáid, amiket az építészettel alkottál örökre a miénk maradnak.  Teremtőd előtt és lelkek ismeretlen nyelvén csak azt mondanád: Uram, befejeztem földi életpályámat és azt hiszem, megtettem a kötelességemet. Isten veled Zoltán!”  

Bubla Zoltán munkáját országos, térségi és városi kitüntetésekkel ismerték el. Építészeti tevékenységét Alpár Ignác-díjjal, közéleti munkáját többek közt Keszthely Városáért kitüntetéssel ismerték el. Bubla Zoltán 74 éves volt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 25. szerda 16:12 | Keszthely
Bubla Zoltán meghatározó, szeretett és köztiszteletben álló turisztikai szakember és építész volt.
| 2016. már. 2. szerda 17:50 | Keszthely
Olyan szolgáltatók mutatkoztak be, akiknek kínálata felkelti a vendégek érdeklődését az idei szezonban.
| 2015. jan. 22. csütörtök 19:08 | Keszthely
Továbbra is Bubla Zoltán vezeti a Turisztikai Egyesületet, melynek számos terve van az idei év.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Televízió egyik alapítójától a Szent Miklós temetőben vettek végső búcsút.
| 2022. nov. 4. péntek 18:00 | Keszthely
A Kármelita Bazilika kriptájában helyezték örök nyugalomra a Kis Szent Teréz plébánia egykori plébánosát.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
10:25
Balatoni Mozaik
10:55
Balasport 2023
11:25
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:51
KREA TV
19:48
Göcsej filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:51
KREA TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.