Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Sikerrel jártak Keszthelyen az unokázós csalók
2020. szep. 11. péntek | Keszthely
Sikerrel jártak Keszthelyen az unokázós csalók
Az unoka balesetet szenvedett, az okozott károk rendezése miatt pénzre van szüksége. A hozzátartozó kölcsönt vett fel, amit sürgősen vissza kell fizetni. Ilyen színlelt okokkal próbálnak pénzt szerezni az unokázós csalók. Az elmúlt napokban öt esetről is érkezett jelzés a Keszthelyi Rendőrkapitányságra. Információink szerint egy sértettől közel kétmillió forintot csaltak ki. A rendőrség arra kéri az időseket, legyenek gyanakvóak és idegeneknek semmi esetben ne adjanak pénzt.

Így kezdődik egy unokázós csalás. A rendőrség bűnmegelőzési videója nagyon indokolt. Keszthelyen az elmúlt napokban öt olyan esetről érkezett bejelentés a rendőrségre, amikor idősektől próbáltak ilyen módszerrel pénzt kicsalni. Egy esetben sikerrel jártak, információink szerint az egyik sértett közel kétmillió forintot utalt el a bűnözőknek.

„Ezekben az esetekben, amikor a kapitányságra érkeztek a jelzések – abban a négy esetben amikor nem történt utalás, akkor vagy letették, megszakították a vonalat, vagy pedig hívták az érintett személyeket, unokát, vagy pedig a gyermeket, akiről azt állították, hogy bajban van és balesetet szenvedett” - fogalmazott dr. Lakics Andrea. A Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója azt mondja, a bűnözők ilyen esetekben sürgetik az időseket, nem hagynak időt a gondolkodásra, gyors reagálást és azonnali pénzutalást kérnek. Dr. Lakics Andrea hozzátette, a tettesek sokszor arra hivatkoznak, hogy a bajba került hozzátartozó megsérült, ezért eltorzult a hangja, vagy nem is tud beszélni. A rendőrök azt tanácsolják, legyünk gyanakvóak. 

„Ne adjuk oda senkinek a pénzünket, amit egy élet munkája során megszereztünk. Próbáljuk meg felhívni a szeretteinket és szakítsuk meg a telefonhívásokat. Ha megszakítjuk a telefonhívást, akkor azzal időt nyerünk, ha újra hívnak bennünket, akkor pedig mondjuk azt, hogy beszéltünk az unokánkkal, beszéltünk a gyermekünkkel és nincsen semmiféle probléma, nem történt baleset, úgyhogy hagyjanak minket békén és hívjuk minden esetben a 112-es telefonszámot” - hangsúlyozta a kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. 

Idén nyáron Baranyában és Pest megyében is elfogott a rendőrség unokázós csalókat. Ezeknek a bűnözőknek felkutatása nem könnyű. A telefonhívások visszaellenőrzése mellett a bankszámlák lenyomozásával kerülhetnek közelebb a rendőrök a tettesekhez. Legtöbb esetben azonban külföldi telefonszámokkal és bankszámlákkal követik el ezeket a cselekményeket, aminek felderítése jóval több időt vesz igénybe. A rendőrség a megelőzésre helyezi a hangsúlyt. Ahhoz, hogy valaki egy ilyen esetben ne valljon áldozattá, elég egy ellenőrző kérdést feltenni, vagy felhívni az említett hozzátartozót.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2023. jún. 30. péntek 18:12 | Keszthely
Több komment is érkezett az egyik közös képviselő posztja alá.
| 2021. szep. 30. csütörtök 15:32 | Keszthely
A csalók banki ügyintézőnek adják ki magukat és arra hivatkozva kérik el a számlaadatokat.
| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A strandon is vigyázzunk értékeinkre – hívja fel a figyelmet a rendőrség.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Zalaszentlászló
Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak a zalai rendőrök.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.