Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Nyertes Zsuzsa és Udvarhelyi Boglárka lépett fel Keszthelyen
2020. okt. 8. csütörtök | Keszthely
Nyertes Zsuzsa és Udvarhelyi Boglárka lépett fel Keszthelyen
Operetteket és nosztalgikus örökzöldeket hallhatott a közönség szerda délután a Balaton Színházban Nyertes Zsuzsa és Udvarhelyi Boglárka előadásában. A művésznők a Szépkorúak Hete rendezvénysorozat keretében énekeltek. Az eseményen Nagy Bálint polgármester is köszöntötte a megjelenteket.

A Csárdáskirálynő több betétdalát is hallhatta a közönség az előadáson. Nyertes Zsuzsa színésznő és Udvarhelyi Boglárka énekművész színes műsorral készült a keszthelyi előadásra. Elhangzott, mindketten nagyon szeretik Keszthelyt, így örömmel érkeztek a városba. Az operettek mellett verssel és vidám történetekkel is készültek a művésznők, valamint nosztalgikus örökzöld slágerek is felcsendültek a közönség nagy örömére.

„Benne van az örök szó. Én azt gondolom, hogy ezek valóban örökzöldek. Talán annyi, hogy a fiataloknak nem lesz módjuk megtanulni, mert nekik ugye nem az a nosztalgia, ami nekünk. Nekik majd más lesz a retroslágerek meg a nosztalgikus slágerek, de azért úgy veszem észre, hogyha a szépkorúak között fiatalok lesznek, ők ugyanúgy fogják élvezni a műsoromat, remélem.”  

Immáron nyolcadik alkalommal szervezte meg a Goldmark Károly Művelődési Központ a Szépkorúak Hetét, melynek elengedhetetlen része a nosztalgikus előadás. Bár a járvány miatt kicsit kevesebben jelentek meg az elmúlt évekhez képest, sokan a biztonsági előírásokat betartva, kíváncsiak voltak az ez évi koncertre is.

„Most van az időskorúaknak a hete és ez egy nagyon szép gesztus, hogy a színház ezt az időskorúaknak megrendezi ezt a nagyon vidám estet.” - mondta el Marton Erika.

A program keretén belül Nagy Bálint polgármester is köszöntötte a megjelenteket. Elhangzott, az idősebb generáció által képviselt értékek példaképül szolgálnak a fiataloknak. A polgármester úgy fogalmazott, ezt a kincset nagy becsben kell tartani, mely elengedhetetlen a jövő tervezéséhez. Éppen ezért fontos, hogy a nehéz helyzet ellenére is méltóképpen ünnepeljük meg az időseket.

„Azt vallom, hogy a fiatal vagy fiatalabb generációknak pedig kötelessége ezt a tudást megbecsülni. És amikor mindig azt a kifejezést használjuk, hogy a generációk együttműködése mennyire fontos, akkor valóban, ha a szavak mögé tekintünk, akkor ez tényleg nagyon fontos. Hiszen az idős emberek azt a tudást, tapasztalatot tudják átadni a fiataloknak, amivel a fiatalabb generációk az adott közösséget, jelen esetben Keszthely városának a jövőjét tudják még inkább, még jobb értelemben biztosítani.” 

A polgármester hozzátette, a rendezvény a legnagyobb biztonsági intézkedések mellett zajlott, az időseknek ugyanis igényük volt a kikapcsolódásra, ezért nem szerették volna lemondani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 2. hétfő 17:48 | Keszthely
Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete.
| 2020. okt. 6. kedd 19:10 | Keszthely
Kiállítás,zene, mozgás és szórakoztató programok a Szépkorúak Hetében.
| 2020. okt. 2. péntek 16:37 | Keszthely
Az esemény egybeesett az Idősek Világnapjával, amivel a Szépkorúak Hete indult el.
| 2016. okt. 27. csütörtök 09:45 | Keszthely
Kiállítással kezdődött el a Szépkorúak Hete program.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.