Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Koncertek, előadások és családi programok lesznek az ünnepi időszakban
2023. nov. 28. kedd | Keszthely
Koncertek, előadások és családi programok lesznek az ünnepi időszakban
Idén is színes programokkal készülnek az adventi hétvégékre Keszthelyen. Koncertekkel, játszóházzal, kézműves foglalkozással kedveskednek a Fő térre kilátogatóknak, és természetesen nem maradnak el a vasárnapi gyertyagyújtások sem. Az ünnepi időszakban nem feledkeznek meg a rászorulókról. December 10-től ingyenes lesz a parkolás.

Szombaton kezdődnek az ünnepi programok a Fő téren. Koncertek és előadások is lesznek. Az első gyertyát vasárnap 17 órakor gyújtják meg dr. Udvardy György veszprémi érsek részvételével. A hétvégéken iskolások is fellépnek: a ranolderesek, a csány-szendreysek, a vajdások, az egrysek és a zöldmezősök műsorát is láthatja a közönség. Kihelyezik a kiskarácsonyfákat is, melyeket az oktatási intézmények már feldíszítettek. A szervezők a családokra is gondoltak. Nemcsak játszóházzal, hanem szombatonként kézműves foglalkozásokkal is készültek, melyeknek a helyszíne a Népmesepont lesz.

„Nagyon sok olyan visszajelzés érkezett hozzánk, hogy olyankor, amikor az adventi készülődés elkezdődik és otthon a háziasszonyok, édesanyák, feleségek be kell vásároljanak, főzzenek, hova tegyék a gyereket, hogy esetleg ne a képernyőt bámulják, vagy a telefonon játszanak. Ezért mi ezzel készültünk idén nekik.” - osztotta meg Stadler Tímea Kinga, a GKMKK igazgatója.

Az ünnepi időszakról szóló sajtótájékoztatón arról is beszámoltak, hogy a Fő téren nem lesz jégpálya, azonban a Balaton-parti december 15-én megnyitja kapuit. Ez legalább január 15-ig nyitva lesz, ez időjárás függvényében változhat. A programok mellett idén is több vendéglátó kitelepül, számuk az elmúlt évekhez képest növekedett. Manninger Jenő polgármester azt is hangsúlyozta, hogy december 10-e és január 6-a között ingyenes lesz a parkolás a városban. Ebben az évben nem volt lehetőség pályázati támogatásra kérelmet benyújtani, az önkormányzat saját költségvetésből finanszírozza a programokat.

„Természetesen ehhez hozzájárul, hogy a kitelepülők helypénzt fizetnek, az körülbelül a 35%-át fedezi a teljes költségnek, így az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította a többi pénzt ahhoz, hogy megvalósulhasson egy jó hangulatú advent. Ami természetesen kiegészül a Mikulás ünneppel, illetve a szilveszterrel. Mindezekre biztosítunk műsorokat a Fő téren és természetesen a kitelepülőkön keresztül vendéglátást is.”

Ebben az évben sem feledkeznek meg a rászorulókról a városban. Az előzetesen leadott igényeknek megfelelően 230 csomag tartós élelmiszert osztanak ki karácsony előtt a leginkább nélkülözőknek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 21. csütörtök 10:20 | Keszthely
A jótékonyság jegyében nyitotta meg kapuit udvar a Premontrei iskola
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. dec. 16. szombat 10:49 | Keszthely
január végéig láthatóak a Család és Gyermekjóléti pályázat által meghirdetett rajzversenyre érkező alkotá
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:31 | Keszthely
Jótékonysági céllal csendültek fel a dallamok a Főtéri templomban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.