Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szentségimádásra hívták a híveket
2020. nov. 23. hétfő | Keszthely
Szentségimádásra hívták a híveket
Krisztus Király vasárnapja az idén november 22-e, az egyházi év lezárása, amelyet egy héttel követ advent első vasárnapja. Krisztus király előestéjén minden országban összegyűlnek a hívek a templomokban, szerzetesi közösségekben, rózsafüzér-társulatokban és imádkoznak az Oltáriszentség előtt. Ebben az évben a koronavírus miatt kialakult korlátozások miatt kevesebben voltak a templomokban. Szombaton délután a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomba is kis létszámban érkeztek szentségimádásra.

A Krisztus királyságról szóló tanítás egyidős az egyházzal. Azonban a Krisztus király ünnepe nem olyan régen, 1925-ben került be a liturgikus naptárba. A keszthelyi Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban is-mint a világ számos imahelyén- szentségimádásra és imára hívták a katolikus keresztényeket Krisztus király vasárnapja előtti estén.

"Néhány évközi hétköznap és utána vasárnap már Advent első vasárnapja van. Számunkra az egyházi év lezárása hív hálaadásra, s ez egy világot átfogó szentségimádási ima óra amelyet a mai nap során, számtalan helyen tartanak egy órában, egész napos. Az idő nincs meghatározva, csak arra, hogy a mai nap legyen készülve a Krisztus, a mindenség királyát megünneplésére. Amikor mi összegyűlünk akkor ebben benne van természetesen elsősorban a zárása az egyházi évnek, hálaadás a kapott javakért."- mondta el Tál Zoltán plébános.

A közös imában, ami megerősíti a szívekben hitet és a szeretetet benne van a világmindenségre irányuló imádság is.

"Imádság a betegekért, a járványban szenvedőkért, a gyógyítókért, a szociális hálóban, idősek otthonában egyéb helyeken kiszolgáló személyzetért, akik segítik az ő életüket. A betegek, az idősek és hozzátartozóik lelki gondoskodásáért. Azt gondolom, hogy a mai nap során fontos imádkozni mindazokért, akik ezeket az embereket kísérik és segítik. Így lelki tanácsadással is szolgálnak. Egyúttal, mivel az idén elmaradt az Eucharisztikus Világkongresszus ezért ez egyúttal tudatosítása annak, hogy elmélyítjük az Eucharisztia iránti tiszteletünket, Jézus iránti szeretetünket, s az imádás, ez az imádság a mi hódolatunk előtte."-mondta Zoltán atya.

A november 21-i szentségimádásban, különböző helyszíneken együtt  imádkoztak az egész világon egymásért. A szentségimádás egyben imádságos készület volt az egy év múlva, szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
hagyományos anyák napi hangversenyt tartottak a Fő téri templomban, egy beteg kislány javára gyűjtöttek.
| 2023. dec. 5. kedd 19:04 | Zalavár
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
| 2023. nov. 20. hétfő 16:32 | Keszthely
Szent Erzsébetről és az Árpád-házi szentekről emlékezett meg a KÉSZ helyi csoportja.
| 2023. okt. 31. kedd 16:38 | Vindornyafok
A hétvégén tartották a templom 30 éves jubileumát és az elszármazottak találkozóját.
| 2023. okt. 9. hétfő 19:10 | Keszthely
Ősbemutatóval is ünnepelték a Szűzanyát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.