Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Figyeljünk értékeinkre!
2020. dec. 9. szerda | Keszthely
Figyeljünk értékeinkre!
A közelgő ünnepek előtt veszélyekre hívja fel a lakosság figyelmét a rendőrség. Elsősorban a zsebtolvajokra, valamint a biztonságos közlekedésre figyelmeztetnek, de az ingatlantulajdonosok óvatlansága is teret adhat a bűnözőknek. Érdemes odafigyelni a figyelmeztetésekre és megfogadni a rendőrség tanácsait.

Az adventi időszakban jól látható, hogy az emberek az idén is sokat vásárolnak karácsonyra. Az üzletközpontok parkolói szinte egész nap zsúfolásig tele vannak. A tömeg már önmagában is veszélyes, ilyenkor jelentős készpénzzel indulhatnak útnak az emberek és kevésbé figyelnek értékeikre.

"Ebben az időszakban elszaporodnak, elszaporodhatnak a zseblopások. Nekünk az a feladatunk, hogy ennek minden alkalmát csökkentsük és ebben nagy felelősség hárul a lakosságra, az állampolgárokra is. Én mindig felhívom a figyelmet arra, hogy lehetőség szerint, részesítsük előnyben azokat a helyeket ahol tudunk bankkártyával fizetni, minél kevesebb készpénzt vigyünk magunkkal. Illetve ha módunk és lehetőségünk van, akkor úgy vásároljunk, hogy ne a zsúfolt időszakokban menjünk."- mondta Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

A rendőrség javasolja továbbá,  hogy aki meg tudja oldani, részesítse előnybe az online vásárlást. Arra is figyelmeztetnek, hogy online vásárlással csak olyan helyről vegyünk ajándékot, ahol az áruház oldala egy általunk ismert bank internetes felületére irányít, illetve lehetőség szerint utánvéttel vagy késleltetett fizetéssel vásároljunk. Nagyon fontos, hogy az üzletben tartózkodás alatt az autóban ne hagyjunk látható helyen semmit az utastérben, még egy üres tasakot sem, mert az elkövető arról nem tudja, hogy nincs benne érték és a rongálással nagy kárt okozhat. Lehetőleg jól kivilágított, átlátható helyen parkoljunk, közel az üzletközponthoz, és ha van riasztó, azt mindig kapcsoljuk be, tanácsolja a rendőrség. Az ünnepek idején fokozott figyelmet kell fordítani lakóingatlanok és a nyaralók biztonságára is.

"Mindig legyen, aki felügyel a mi ingatlanunkra. Ez nem azt jelenti, hogy mindig ott kell lennie, de például az egy jó taktika vagy jó módszer, ha azt a látszatot keltjük mintha abban valaki tartózkodik. Ezt egy egyszerű időzített kapcsolóval néha felvillanó lámpa, bekapcsolódó TV ill. egy hangosan szóló rádió megteszi. Uram bocsá’ kitennénk, mintha száradna egy ruha, az is megzavarhatja az elkövetőket. Vagy ürítsük a postaládát, vagy bízzunk meg valakit, hogy az ingatlan postaládáját üríti. A szemétszállítás idején akár az üres kukát, szemétgyűjtő edényt is lehet mozgatni, ha van erre személy. Fontos megjegyeznem azt, hogy ma már vannak olyan digitális eszközök, online webkamerák, amivel hosszabb időre üresen hagyott ingatlanokat is lehet szemmel tartani."- figyelmeztet Tóth László.

Ha elutazunk otthonról, érdemes megbízni valakit az ingatlan felügyeletével. Az ünnepek előtt időszak a közlekedésbiztonság szempontjából veszélyesebb. Megnő a bevásárlóközpontok környékén és az ország főútjain is a forgalom, zsúfoltabbak az utak, és lelassul a közlekedés.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Zalaszentlászló
Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak a zalai rendőrök.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
Lezajlott a Közlekedik a család területi fordulója Zalaegerszegen.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.