Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Felújítják a Festetics-kilátót
2020. dec. 15. kedd | Gyenesdiás
Felújítják a Festetics-kilátót
Zárva van a Festetics-kilátó, szükségessé vált ugyanis a tartószerkezetének a megerősítése. A Bakonyerdő Zrt. tájékoztatása szerint várhatóan jövő tavasszal kezdődhetnek el a munkálatok. Ezt követően több környékbeli kilátó felújítását is megvalósítják majd. De nem csak ezeket az építményeket javítják, a Nagymező játékszereit is kicserélték már.

November 26. óta lánccal és táblával figyelmeztetik a turistákat, hogy ne menjenek fel a Festetics-kilátóra. A korlátozást a balesetek megelőzése miatt vezették be, a Bakonyerdő többször tapasztalta, hogy a láncokat leszedték, kérik, hogy mindenki vegye figyelembe a tiltást. A 2000-ben felépült 230 méteres, háromszintes kilátó szerkezetét nem régen mérte fel szakember, aki megállapította, hogy szükség van annak a javítására.

„A Bakonyerdő Zrt. november végével lezárta a Festetics-kilátót. Sajnos a 2000-ben, immár 20 éve épült kilátónak a tartószerkezete az idő előrehaladtával meggyengült, megromlott a faszerkezet állapota. Kollégáink terveket készítettek, statikusan megvizsgálták és úgy ítélték meg, hogy balesetveszélyessé vált a kilátó, ezért biztonságosabbnak láttuk, hogyha lezárjuk.” - ismertette Patocskai Lunk Eszter  kommunikációs vezető.

A Bakonyerdő Zrt. a felújítást saját finanszírozásból oldja meg. A Festetics-kilátó javításához a kiviteli terv elkészült már, a munkálatok várhatóan 2021-ben, kora tavasszal kezdődhetnek meg. Ezt szeretnék a szezonra befejezni, a Festetics-kilátó ugyanis nagyon népszerű a turisták körében. Tetejéről balatoni panoráma tárul a látogatók szeme elé. A Bakonyerdő Zrt. adatai szerint mintegy 28.000 ember látogatta idén az építményt. Azonban nem csupán a Festetics-kilátó javítását tervezi a társaság, további elképzeléseik is vannak a jövőre nézve. Ezeket más kilátóknál, a Nagymezőn és az erdőgazdálkodás további területein valósítják meg.

„GINOP-pályázatok keretében valósítjuk meg ezeket a munkálatokat. Bakancsos barangolás a Bakonytól a Balatonig című pályázatban 14 helyszínnel szerepelünk. Ennek egyik helyszíne a Nagymező. Ennek kapcsán már felújítottunk itt a Nagymezőn 34 darab erdei bútorgarnitúrát, lefestettük, amit kellett, azt kicseréltük”

A felújított fapadok és asztalok mellett a tűzrakóhelyeknél is dolgoznak a szakemberek. Ezekből kettőt felújítanak és további kettőt alakítanak ki. A Nagymező is egész évben népszerű kirándulóhely, ezért vált szükségessé a pihenőhelyek gyarapítása. A jövőben még egy komplex játszóvárat és hintát is ki fog helyezni a területre a társaság. Túrázni és kirándulni a jelenleg hatályban lévő szabályok szerint továbbra sem lehet csoportosan, egyéni vagy családos sétákat azonban lehet tenni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. már. 30. szerda 19:15 | Gyenesdiás
A Keszthelyi-hegység kedvelt kilátóját uniós forrásból, egy GINOP-os pályázat keretében renoválták.
| 2024. júl. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A Vaszary Kolos utca újabb szakaszát újította fel a város.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön.
| 2024. jún. 7. péntek 19:15 | Keszthely
Több fát és cserjét telepítettek az elmúlt időszakban a területre és már a játékelemek is kikerültek.
| 2024. máj. 3. péntek 19:15 | Keszthely
30 millió forintos pályázati forrásból újult meg a Szalasztó utcai közösségi ház.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.