Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Helyi adók, Helikon park, újabb fejlesztések
2023. nov. 30. csütörtök | Keszthely
Helyi adók, Helikon park, újabb fejlesztések
Nem emeli a lakosságot érintő adókat a város – erről döntött mai soros ülésén a keszthelyi képviselő testület. A költségvetés jól alakult, ezért újabb út- és járdafelújításokat terveznek. A Helikon parkban még decemberben is elszámolhatóak a költségek. A városvezetés biztos abban, hogy egészen az ünnepekig folyik a munka.

A jövő évi helyi adókról kellett tárgyalni a novemberi soros ülésen a képviselőknek. A grémium úgy határozott, hogy nem emel olyan adót, ami a keszthelyi lakosokat terhelné. Emellett elvi döntést hoztak, hogy a parkolási díjat és a strandbelépők árát nem emelik.

„Kisebb adóemelésekre sor kerül, olyanokra mint az idegenforgalmi adó, amely 650 forint/nap lesz, ez a környező településekhez hasonló. Az építményadót a nagyobb cégek esetében emeljük. Ezek általában nem helyi vállalkozások. Itt is egy infláció arányos emelésről van szó. Erre a bevételre az infláció miatt is szüksége van az önkormányzatnak” - részletezte Manninger Jenő polgármester. 

Manninger Jenő polgármester arról számolt be, hogy az éves költségvetés jól alakult. Ennek köszönhetően a tartalékolt összegekre is születtek javaslatok. Olyan felújítási munkálatokat terveznek, melyeket a lakosok kértek: „Ilyen a Rákóczi úti járda egy szakaszának felújítása, a Zsidi út egy szakaszán burkolatjavítási munkálatok, a Vásár téren útburkolat javítás, vízelvezetéssel és a Csik Ferenc sétányon a mozgáskorlátozott járda levezetés kiépítése a Helikon mellett.”

A polgármester hozzátette, a Madách utca és környékének csatornarendszerét kitisztították. Bíznak abban, hogy ezzel megoldódik a buszpályaudvar vízelvezetési problémája.Zárt ülésen került napirendre a Helikon park felújításáról kötött szerződés. A felmondási határidőt november 30-ról december 31-re módosították. Tisztázták az irányító hatósággal, hogy decemberben is befogadnak számlát. A városvezetés azt látta az elmúlt hetekben, hogy többet dolgozik a kivitelező.

„Megalapozott az a reményünk, hogy decemberben is jelentős mértékű munkát tud végezni. Ilyen értelemben fontos, hogy ennek a szerződésnek a keretében még tudjon dolgozni, hisz ez még így elszámolható az uniós pénzekből. Természetesen majd beszámolunk arról, hogy pontosan a beruházás meddig jut el. Mi szeretnénk azt, ha minél inkább a 100 százalék közelébe lenen ez. Egészen biztos, hogy az ünnepekig munkavégzés folyik a Helikon parkban” - foglalta össze a város első embere. Hozzátette: A Helikon park felújítását be fogják fejezni. Ha munkák maradnak hátra, akkor azt a tavasz folyamán elvégzik és visszaadják a parkot a város lakosságának.

A grémium döntött arról, hogy a Kossuth Lajos utca 45-öt, ahol az egykori Erste bank volt, bérbe adja a Balatonbike 365-nek. Ennek előnye, hogy turisztikai központ jön létre Keszthely Fő terén és évi 8 millió forint bérleti díjjal gyarapítják Keszthely költségvetését. A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen a Magyar Turisztikai Ügynökség oklevéllel és díjjal ismerte el Keszthelyt a fák ökológiai értékének megbecsüléséért.  Az ülésen köszöntötték a Nemzeti Vágtán Keszthelyt képviselő lovast. Hetényi Evelin a szilvásváradi előfutamon második lett. A város a MATE Georgikon Campusával karöltve támogatta a csapat felkészülését.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
Cél a közös összefogással elért fejlődő város
| 2024. feb. 29. csütörtök 17:15 | Keszthely
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. júl. 13. csütörtök 17:22 | Keszthely
24 napirend került a grémium elé csütörtöki testületi ülésén.
| 2023. ápr. 13. csütörtök 17:31 | Keszthely
A városatyák négy napirendi pontot tárgyaltak a csütörtöki rendkívüli ülésen.
| 2022. jún. 30. csütörtök 17:24 | Keszthely
A Városháza Dísztermében a testületi ülés előtt kapták meg a dokumentumot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.