Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nagy Bálint: Közönséges hazugságokat terjesztenek a városról
2021. már. 3. szerda | Keszthely
Nagy Bálint: Közönséges hazugságokat terjesztenek a városról
Közönséges hazugságokat terjeszt a 444.hu, csúsztatásokkal, valamint téves állításokkal teli híreket közölt Keszthely önkormányzatának négy projektjéről a 24.hu, és a Népszava – olvasható Nagy Bálint polgármester szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Nagy Bálint polgármester az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz fogalmazott:

"Közönséges hazugságokat terjeszt a 444.hu, csúsztatásokkal, valamint téves állításokkal teli híreket közölt Keszthely önkormányzatának négy projektjéről a 24.hu, és a Népszava. Nem először fordult elő, hogy vélhetően a helyi ellenzék által sugallt információk alapján hamis híreket közöltek.

A cikkekkel ellentétben nem jelentettük fel Keszthely korábbi polgármesterét, hanem ez év elején ismeretlen tettes ellen tettünk feljelentést, melyről egyidejűleg értesítettük a Magyar Államkincstárt és a Közbeszerzési Hatóságot és a nyilvánosságot. A feljelentés tehát nem az előző polgármester ellen irányult, mivel a problémák a kivitelezés során merültek fel.

Korábban már több alkalommal adtam tájékoztatást a négy önkormányzati projekt kivitelezése körüli problémákról, legelőször 2020. ősz elején. A büntetőfeljelentésünk miatt elrendelt folyamatban lévő nyomozás sikeressége érdekében részletekről nem tudunk beszámolni. Nem igaz az az állítás, hogy a helyi ellenzék nyomására kezdtünk foglalkozni az üggyel.

Ahogy korábban már tájékoztatást adtam róla, az előző önkormányzati ciklusban a közbeszerzési törvénynek megfelelően a legalacsonyabb árat megajánló cég nyerte el a kivitelezési munkákat.Az építőiparban többször előfordul, hogy a kivitelezés nem tud úgy teljesülni, ahogy a szerződésben szerepel, hivatkoznak az építési költségek változására, a helyi sajátosságokból adódó, előre nem látható műszaki és egyéb okokból többletmunkák merülnek fel. Sajnálatos, hogy ez Keszthelyen is megtörtént.

A Kísérleti utcai óvoda uniós támogatáshoz pedig azért kellett hozzá tenni az önkormányzatnak saját forrásból, mert a támogatási összeg nem fedezte volna ezt az amúgy kiemelten fontos beruházást. Pályázatok esetében fontosnak tartom megemlíteni egyébként, hogy gyakran a pályázatok előkészítése és benyújtása, majd pedig a támogatói döntés meghozatala, azt követően a kivitelező kiválasztása és a kivitelezés megkezdése között évek is eltelhetnek, így az évek alatti áremelkedések miatt sajnos gyakran szükséges az egyébként 100%-os támogatottságú projektek megvalósításához saját források bevonása.

OLAF vizsgálatról nincs tudomásunk, erről értesítést az Önkormányzat nem kapott. Bejelentést bárki tehet, ez még nem jelent automatikus vizsgálatot, arra viszont jó, hogy félremagyarázzák a tényeket.A médiában megjelent valótlan állítások miatt természetesen a szükséges jogi lépéseket megtesszük.A fejleményekről, ahogy eddig is tettük, a jövőben is tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot!"

| 2023. jún. 9. péntek 17:02 | Keszthely
A térség országgyűlési képviselője sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.
| 2020. nov. 6. péntek 17:08 | Keszthely
Az intézmény a központi szabályozásnak megfelelően jár el a rendezvények megtartása kapcsán.
| 2020. nov. 6. péntek 17:06 | Keszthely
Nagy Bálint polgármester a jráványügyi szabályok fokozott betartását kéri a lakosságtól.
| 2020. már. 17. kedd 18:35 | Keszthely
A legújabb fejleményekről Keszthely polgármestere közösségi oldalán tájékoztat.
| 2017. ápr. 6. csütörtök 10:37 | Keszthely
"Alaptalan minden olyan híresztelés, ami szerint a Fidesznek érdeke lehet a polgármester lejáratása."
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:00
Objektív
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.