Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Az ovisoknak kedveskedtek az asbóthosok
2023. dec. 15. péntek | Keszthely
Az ovisoknak kedveskedtek az asbóthosok
Az Idősek Otthonának lakói után a legkisebbeket is megörvendeztették az Asbóth Technikum tanulói. Karitatív programjuk során játékokat gyűjtöttek a Gagarin Utcai Tagóvodának és vidám zenés előadással is készültek a kicsiknek. Az iskolának fontos, hogy minél többek arcára tudjanak mosolyt csalni az adventi időszakban is.

Vidám ünnepi dallamok csendültek fel a Gagarin Utcai Tagóvoda tornatermében. Az Asbóth Technikum diákjai és tanárai a karácsonyi ünnepkör énekeit hozták el a kicsik nagyok örömére. Ismert és kevésbé ismert számokkal egyaránt készültek az alkalomra.  

Az óvodások nagyon várták már az iskolások meglepetését. A koncert során több dalt együtt is énekeltek a zenekarral. Az előadást nagy tapssal hálálták meg. Az asbóthosok decemberben már az idősek otthonának lakóit is meglepték, most úgy gondolták a kicsiknek is szeretnének boldogságot okozni.

„Karitatív szempontból mindenképpen nagyon fontosnak találjuk. Hiszen így eljutunk azért olyan csoportokhoz is, legyen az idős, legyen az pici gyerek, akikkel például a mi tanulóink nem biztos, hogy hétköznap találkoznak, vagy hétköznap ennyi kapcsolódási pontjuk lenne velük.” - mondta el Losoncziné Pölöskei Orsolya igazgatóhelyettes.

A diákok az elmúlt hetekben olyan játékokat gyűjtöttek össze, melyeket ők már nem használnak, de még jó állapotban vannak. Hat nagyméretű ajándéktáskát töltöttek meg ezekkel. A csoportszobákban át is adták a piciknek, akik nagy lelkesedéssel bontották ki a csomagokat. Társasjátékok, plüssök, mesekönyvek egyaránt kerültek elő a szatyrokból. Az iskolások szívesen játszottak együtt az ovisokkal, megtanították nekik, hogy miként használhatják ezeket a mindennapokban. Az intézmény hálásan fogadta a kedvességet.

„A gyermekek számára mindig nagy várakozás ez az adventi időszak és a mai nap kicsit énekléssel telt délelőtt. Minél kisebbek, annál nagyobb szívvel várják a karácsony eljövetelét és hogy ma itt egy kis ajándékot is kaptak még hozzá azt gondolom, hogy ez egy szuper ötlet volt. Nagyon jó kezdeményezés, vagy egy kezdeményezés folytatása, úgyhogy reméljük, hogy jövőre is majd itt találkozhatunk.” - osztotta meg Németh Ildikó intézményvezető.

Az Asbóth Technikum tanulói és pedagógusai vallják, az igazi karácsonyi csoda az, hogy nemcsak az iskolában tudnak készülni az ünnepre, hanem a kapukon túl másokat is be tudnak vonni ebbe.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Zalaegerszeg
Jutalmazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőket.
| 2023. jún. 28. szerda 12:40 | Keszthely
Az iskola a Diákolimpia Országos Döntőjében is szépen szerepelt.
| 2022. nov. 30. szerda 17:22 | Keszthely
A szépségápolás után az elektronika területén is éremmel gazdagodott az iskola egyik versenyzője.
| 2022. ápr. 7. csütörtök 17:32 | Keszthely
Az iskola részéről érkezett a megkeresés, hogy szívesen megnéznék a Keszthelyi TV-t.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.