Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Keszthelyen tanácskoztak a környezetvédők
2021. aug. 30. hétfő | Keszthely
Keszthelyen tanácskoztak a környezetvédők
A nagy tavaink védelme, a fenntarthatóság és a környezetvédelmi nevelés – többek között ezekről is szó esett a 30. Zöld Civil Szervezetek Országos Találkozóján. A jubileumi programnak Keszthely adott otthont, az eseményre az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők, akik számára kiemelkedően fontos környezetünk védelme. A két nap során szekcióülések keretében vitatták meg a témát érintő, legsúlyosabb kérdéseket.

Évről évre egyre többen tartják fontosnak a természet védelmét. Hazánkban is számos olyan civil szervezet van, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a szemléletformáláshoz, felhívják a figyelmet környezetünk megóvásának fontosságára. Keszthelyen és környékén nem csak az erdők, mezők védelmére kell hangsúlyt fektetni, fókuszba kerül a Balaton vízminőségének, élővilágának, ökoszisztémájának fenntartása is. A zöld civil szervezetek számos jogi és társadalmi kihívással néznek szembe munkájuk során, egyik legfontosabb törekvésük azonban felhívni a figyelmet az egyéni felelősségvállalásra.

„A fenntarthatóságra törekvésben mindenkinek nagyon fontos szerepe van: a személynek, a közösségnek, egy településnek, országoknak, nemzetközi együttműködéseknek. Mindenkinek nagyon fontos teendői vannak a változtatásban, és nem szabad azt mondani, hogy én egyedül vagyok, én nem számítok, mert bizony a sok kicsi sokra megy ebben az esetben is. Nagyon fontos, hogy mindannyian változtassunk.” - tájékoztatott Lajtmann Csaba főszervező, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke.

A zöld civil szervezetek 30. találkozójának Keszthely adott otthont pénteken és szombaton. A kétnapos konferencián szó esett többek között a klímaválságról, tavaink védelméről, az élményalapú környezetvédelmi nevelésről és a beporzók védelméről is. A megnyitón Nagy István agrárminiszter a kormányzat törekvéseiről és az elmúlt évek eredményeiről számolt be a résztvevőknek.     

„2011-ben a levegőminőség javítására elindítottuk a kisméretű részecske-kibocsátás csökkentésére vonatkozó programot. Indulása óta több mint 300 milliárd forintot fordítottunk a levegő minőségvédelmi célok megvalósulására. Ezeken felül az országos légszennyezettségi mérőhálózat 2012 és ’16 között közel 3 milliárd forintos beruházásból újult meg. Az idei évtől pedig a  mérőhálózat részére közel 300 millió forintos, éves fejlesztési keret áll rendelkezésre.” - emelte ki az agrárminsizter.

Keszthely városának is kiemelt célja a környezetvédelem. Az önkormányzat folyamatosan együttműködik a különböző egyesületekkel, ennek köszönhetően egyre több zöldterületet hoznak létre, a meglévőket pedig igyekeznek megnyitni a látogatók előtt. Ilyen például az Erzsébet-liget is, ahol a jövőben közösségi teret hoznának létre. A természetvédők egyetértenek abban, környezetünk megóvásához felelősségteljes viselkedésre, önzetlenségre és tenni akarásra van szükség.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Balatonmáriafürdő
Balatonmáriafürdőn helyi vagy országos védelem alá vonnák a Balaton egyik legnagyobb egybefüggő nádasát.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A játékra az fgyvk.hu oldalon lehet regisztrálni.
| 2023. júl. 6. csütörtök 17:00 | Karmacs
A Magyar Honvédség programját immár 20. alkalommal szervezték meg 60 gyerek részvételével.
| 2023. már. 29. szerda 18:03 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Verebélyi Judit könyvtáros
| 2023. már. 24. péntek 18:32 | Keszthely
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.