Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ne váljunk áldozattá!
2021. szep. 2. csütörtök | Keszthely
Ne váljunk áldozattá!
A nyári időszakban a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelten készült a bűnügyi, közbiztonsági helyzet megőrzésére. Míg 2020-ban 63, az idén 48 vagyonelleni jogsértés volt a rendőrség illetékességi területéhez tartozó balatoni településeken. A bejelentések alapján 10 besurranásos lopás és 3 betörés történt. A rendőrség fokozott figyelmet kér a lakosságtól . Felhívja a figyelmet a térségben megjelenő bűnözőkre.

Dr. Andor László kapitányságvezető sorolja azokat a jelenségeket - idegen autók, személyek az utcákban - amelyek megfigyelésével a lakosság tudja segíteni a rendőrség munkáját.  Az idegenforgalmi szezonban a tavalyihoz képest  a vagyon elleni bűncselekmények száma 24%-al csökkent a keszthelyi rendőrséghez tartozó balatoni régióban. A rendőrség, polgárőrség munkája ellenére, azonban az elmúlt héten is történt besurranásos eset Keszthelyen.

"Mindenképp azt tartom a legcélszerűbbnek ha,az állampolgárok olyan céltalanul bolyongó – akár gyalogosan vagy kerékpárral, vagy személygépkocsival – közlekedő gyanús személyeket észlelnek, akik nem abban az utcában laknak, nem látták még abban a városrészben,mindenképp tegyenek jelzést a rendőrség irányába. Vagy az illetékes körzeti megbízotton keresztül vagy pedig a 112-s segélyhívón keresztül." - mondta  akapitányságvezető.

A rendőrség a bűnesetek kapcsán gyakran tapasztalja - különösen a nyári szezonban, de ősszel is jó időben, hogy az ingatlantulajdonosok, használók nyitva hagyják a nyílászárókat, ami alkalmat ad a besurranásra szakosodott bűnelkövetőknek és akadály nélkül jutnak be a lakásba. Minden figyelmeztetés ellenére az idős emberek bizalmának kihasználása sem ritka.

"Az a korosztály, akik amikor fiatalabbak voltak, kevésbé találkoztak ilyen jogsértésekkel. Ők sokkal bizalmasabban fordulnak az állampolgárok felé. Nyilván az ilyen jogsértésekre szakosodott bűnelkövetők irányába is. A múlt héten egy idősebb nénihez jutott be így egy bűnelkövető,aki azt a legendát, azt az ürügyet találta ki, hogy a háziállata eltűnt,s kérdezte a nénit, hogy esetlegesen nem-e látta. Kihasználta a néninek a bizalmát és így bejutott az ingatlanba ahonnan több százezer készpénzt tulajdonított el."- mondta el Dr. Andor László.

Értékeinket lehetőleg ne tartsuk könnyen hozzáférhető helyen, és lehetőleg ne is legyen otthonunkban indokolatlanul nagy összegű készpénz mert gyakran az elektronikai védelmi rendszer sem akadály a bűnözők előtt. A szomszédi odafigyelés is sokat segít,hogy ne váljunk áldozattá- figyelmeztet a rendőrség.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Megszaporodtak az online csalások.
| 2019. feb. 11. hétfő 16:04 | Keszthely
Az online bűnözőkre és a személyes adatok védelmére figyelmeztette a diákokat a rendőrség.
| 2017. jún. 19. hétfő 09:19 | Keszthely
Önkormányzati képviselőhöz fordult a lakóközösség egy kialakulóban lévő bűncselekmény sorozat megoldása é
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Zalaszentlászló
Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak a zalai rendőrök.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.