Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Programkavalkád volt a könyvtárban
2024. jan. 5. péntek | Keszthely
Programkavalkád volt a könyvtárban
Számos programnak adott helyszínt 2023-ban is a Fejér György Városi Könyvtár. Író-olvasó találkozók, koncertek, könyvbemutatók, klubfoglalkozások és vetélkedők is voltak az intézményben. A legnépszerűbb rendezvény ezúttal is az Országos Könyvtári Napok sorozat volt, melynek keretében a Hunyadi-napra érkeztek a legtöbben.

A könyvtár is csatlakozott a Petőfi200 programsorozathoz. A költőhöz kapcsolódó könyveken keresztül mutatták be a lánglelkű poétát.

Ezúttal is megrendezték a József Attila szavalóverseny járási fordulóját, melyre a felső tagozatos általános iskolásokat várták. Töretlen volt a sikere a Szép magyar beszédért szavalóversenynek, melyre 61 diák nevezett. Bűnmegelőzési előadást tartottak a fiataloknak az intézményben, de számos megmérettetésnek, többek között a Zöld Zala vetélkedőnek is helyet biztosítottak.

2023-ban is a legnépszerűbb rendezvénysorozatuk az Országos Könyvtári Napok keretében valósult meg. Ezúttal a Hunyadi-napot látogatták a legtöbben. 

„Az adventi koncert is nagy népszerűségnek örvendett. De kiemelnék én egy könyvbemutatót is. A szerző Kovács Emőke, Balaton-kutató történész és Bögös András építész, ő készítette el a rajzokat a kötethez. Ez az Ifi-kápolnáról készült rajzok, amik megjelentek ebben a kötetben. És a kötet magáról Ifi Lajos plébánosról szól.” - mondta el Kocsondiné Eisenkorb Györgyi az intézmény vezetője.

Több másik könyvet is bemutattak a közönségnek. Megismerkedhettek az érdeklődők a Balaton-trilógiával, egy tinédzser által írt könyvvel és természetesen a Nyugat-balatoni Kalendárium legújabb kiadásával is. Fotók, festmények kiállítását is megnézhették az olvasók az intézményben. Több városi klub rendezvényeinek biztosítottak helyet.

Az Ünnepi Könyvhét keretében a Fő térre költözött ki az intézmény, ahol a helyi írókat mutatták be. Töretlen volt a népszerűsége a strandkönyvtárnak, azonban idén ezt is szeretnék fejleszteni.

„Minden évben egy kis változás van. Tavalyelőtt nyitottunk a Libáson és a Helikon Strandon is egy önműködő kis könyvszekrényt, ahonnan mindenki saját maga kölcsönzött könyvtáros jelenléte nélkül. Ez bővült a Városi Strandon tavaly a rendes Strandkönytvári nyitva tartás előtti és utáni időszakban és egész szeptemberben lehetett használni. És régi tervünk, hogy egyéb programokat is vonzzunk oda." - tette hozzá a vezető.

2023-ban felavatták a könyvtár új közösségi terét, a tini sarkot, melyet az olvasóudvari helyiségben alakítottak ki. Ennek végleges elnevezésére ebben az évben pályázatot írnak ki a diákoknak, így a célközönség ötleteiből válogatva kerül ki a tér neve.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat.
| 2024. már. 6. szerda 19:15 | Keszthely
Új előadássorozat indult a Fejér György Városi Könyvtárban.
| 2024. feb. 20. kedd 19:15 | Keszthely
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
| 2023. jan. 5. csütörtök 16:19 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Stadler Tímea Kinga igazgató
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.