Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / In memoriam György Endre
2021. dec. 7. kedd | Vállus-Várvölgy
In memoriam György Endre
Emléktúrát szerveztek dr. György Endre háziorvos tiszteletére. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott esemény szervezője Iglódi Endre volt, aki még halála előtt ígérte meg barátjának, hogy megvalósítja ezt az akciót. A barátok és családtagok Válluson és Várvölgyön túráztak szombaton. A sokak által csak Dokinak becézett György Endre a hétvégén lett volna 71 esztendős.

Dr. György Endre 1976. szeptember 26-án kezdte meg praktizálását Várvölgyön és Válluson. 45 éven keresztül volt a település háziorvosa.40 éves szolgálati ideje alkalmából alapította meg a falu a díszpolgári címet, melyet így ő kapott meg elsőként. 

Barcza Balázs polgármester: „Kiváló háziorvos volt. A falubeliek családtagként kezelték. A legtöbb családnál a nagyszülőktől a gyerekig mindenkit ismert, mindenkinek a problémáját ismerte fejből, mindenki barátként fordulhatott hozzá. A legkülönfélébb időpontokban, bármikor lehetett hívni és egyből ment házhoz a betegkehez.”

Válluson, a templomnál gyülekeztek a családtagok, barátok, hogy elinduljanak az első Doki emléktúrára. Vállus ás Várvölgy polgármestere méltatta György Endrét és a kezdeményezést. Kiss László esperes is visszaemlékezett a háziorvosra és mondta el útravaló gondolatait.  Dr. György Endre 2021 márciusában hunyt el. Jó barátja, Iglódi Endre megígérte neki, hogy halála után tenisztornát és emléktúrát szervez a tiszteletére. 

„Negyvenkét éven keresztül abban a kivételezett helyzetben voltam, hogy az egyik legjobb barátomnak vallhattam. Mérhetetlenül közel álltunk egymáshoz. 45 évig orvosolt itt és egy fantasztikus futballista volt, játszott a Szegedben, Keszthelyen, Hévízen. Kifogyhatatlan volt a vidámságból, imádta a Balatont, egyszerűen a víz szerelmese volt, vitorlázott, teniszezett, sportolt. Egy rendkívül jókedvű ember volt, szerethető és egy olyan aki borzasztóan féltette és szerette a várvölgyi, vállusi betegeit” - nyilatkozta Iglódi Endre. 

A mintegy 25-30 fős társaság a templomtól indult el. A műút mentén haladtak Várvölgy irányába. Dr. György Endre Nagykőrösön érettségizett, Szegeden végezte el az egyetemet. Szakmai pályafutását Ajkán kezdte. Edzőjét követve került a Keszthelyi Haladáshoz és lett háziorvos Várvölgyön és Válluson. A túrán részt vett ifj. György Endre  is: „Sokat jelent ez nekem és szeretném megköszönni mindenkinek, aki eljött, de kiváltképp az Iglódi ügyvéd úrnak, hogy ennyire szívén viseli édesapám halálát és ennyire emlékezetbe tartja az ő dolgait.”

A túra első állomása a várvölgyi orvosi rendelő volt. Virágot, mécsest helyeztek el a résztvevők az épületnél. Az önkormányzat és a néhai háziorvos barátai mellszobrot fognak állítani György Endrének, amit a rendelő épülete elé fognak elhelyezni. A túrázók még felkeresték György Endre egykori házát is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. júl. 19. kedd 17:08 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: dr. Iglódi Endre. Dr. György Endrére emlékezünk.
| 2024. szep. 18. szerda 19:15 | Vállus, Várvölgy
Mindkét település tavasszal szenvedett károkat a heves esőzések miatt.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Várvölgy
14. alkalommal rendezték meg a Cserép Jenő Emléktornát Várvölgyön
| 2024. jan. 26. péntek 14:20 | Várvölgy
180 millió forintból gazdálkodhatott a település, jobb esztendőben bíznak idén.
| 2024. jan. 16. kedd 10:46 | Várvölgy
Hagyományteremtő céllal szervezték meg az l. Zsidi csocsó bajnokságot a hétvégén.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
07:23
Savaria Filmfesztivál
07:31
Egy csipetnyi szó
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
10:23
Savaria Filmfesztivál
10:31
Egy csipetnyi szó
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.