Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kiírják a közbeszerzést a Kísérleti utcai óvoda befejezésére
2021. dec. 9. csütörtök | Keszthely
Kiírják a közbeszerzést a Kísérleti utcai óvoda befejezésére
Kiírja a közbeszerzést a városvezetés a Kísérleti utcai óvoda befejezésére - erről döntött mai rendkívüli ülésén a keszthelyi képviselő-testület. A grémium emellett két pályázat beadásáról is határozott: strandfejlesztésre és kerékpáros – un. – pumpapálya létesítésére is forrást igényel Keszthely. A város együttműködési megállapodást köt a Magyar Kézilabda Szövetséggel, melynek eredményeként egy új pályát építenek a Kresz parknál.

A Kísérleti utcai óvoda munkálatait tavaly februárban kezdték meg. A kivitelező nem, vagy csak részben teljesítette vállalásait. A jelentős csúszás miatt az önkormányzat felmondta a szerződést a kivitelezővel, aki többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget teljes körűen a vállalt feladatainak. A munkaterület júniusi visszavétele után nagyon súlyos, alapvető statikai és épületszerkezeti hibákra derült fény.

Rendkívüli tanácskozáson került a képviselők elé az előterjesztés arról, hogy közbeszerzést írjanak ki az óvoda befejezésére. Az ülést vezető Vozár Péterné alpolgármester elmondta, az előterjesztés is tartalmazza, milyen szakmai hibákat tárt fel a szakértői vizsgálat.

„Mindenesetre előrelépés az, hogy eljutunk arra, hogy egy további közbeszerzést kiírhassunk ebbe a témába, mert elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az óvoda megépüljön” - mondta az ülésen az alpolgármester. 

A név szerinti szavazás során két kévés képviselő, Czuth Zoltán és Molnár Tibor nem támogatta, hogy közbeszerzést írjanak ki a Kísérleti utcai óvoda befejezésére.

A Kresz parkban épülhet új kézilabdapálya. E célból döntött arról a testület, hogy együttműködési megállapodást köt a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Közvetlen állami támogatással, 75 millió forintos beruházással készülhet el a szabadtéri pálya. A fő cél az utánpótlás erősítése. Szintén a Kresz park területén tervez további fejlesztéseket az önkormányzat. Arról döntöttek, hogy pályázatot nyújtanak be az Országos Bringapark Programba.

Kerékpárral, gördeszkával, rollerrel és görkorcsolyával is használható a pumpapálya. Ilyet szeretnének Keszthelyen is létesíteni. A használat során akár a kerékpár tekerése nélkül, pumpáló mozdulattal lehet haladni a változatos terepen. Valamennyi korosztálynak, hobbi- és szabadidős sportolóknak is ideális az ilyen létesítmény.

Strandfejlesztési pályázatokról is döntöttek a képviselők. Ahogy az eddigi években idén is pályázatot nyújtanak be a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. felhívására. Ezúttal nem a VÜZ, hanem az önkormányzat igényel forrást mindhárom keszthelyi strand fejlesztésére. Járdaépítésre, zöldfelület fejlesztésre, kerékpár szervízoszlopokra, akadálymentesítésre és marketingtevékenységre is szeretne forrást igényelni Keszthely.

A rendkívüli ülésen személyi döntéseket hoztak még a képviselők. Az Ifi Ferenc halálával megüresedett Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsági elnöki tisztre az eddigi helyettest, Raffai-Réz Ildikót szavazták meg, a bizottság új tagja lett Sáringer-Kenyeres Marcell. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda felügyelőbizottságába a város delegáltjának Horváth Tamást választották meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
A gyermekorvosi ügyelet, bölcsődeépítés és pályázatok is napirenden voltak a keszthelyi képviselő-testület pénteki ülésén.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Helikon park kivitelezője is indulni akart az eljáráson.
| 2023. okt. 26. csütörtök 17:09 | Keszthely
Csütörtökön tartotta októberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. szep. 28. csütörtök 15:50 | Keszthely
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. jan. 26. csütörtök 17:36 | Keszthely
Ülésezett a keszthelyi képviselő-testület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Keszthelyi Szemmel
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:11
Természetvédelem határok nélkül
20:33
Savaria Filmfesztivál
21:00
Diagnózis
21:35
Göcsej Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:11
Természetvédelem határok nélkül
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.