Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nagy Bálint: a gyerekek szexuális neveltetése kizárólag a szülők joga
2021. dec. 10. péntek | Keszthely
Nagy Bálint: a gyerekek szexuális neveltetése kizárólag a szülők joga
A gyerekek szexuális neveltetése kizárólag a szülők joga - a Fidesz választókerületi elnöke bízik abban, hogy az emberek többsége egyetért a Kormány ezen álláspontjával. Pénteki sajtótájékoztatóján Nagy Bálint rámutatott, a baloldal inkább az egyre agresszívabban jelenlévő LMBTQ propagandát támogatja. A politikus szerint a négykérdéses voksolás nagyon erős felhatalmazást adhat a Kormánynak, hogy tovább képviselje gyermekvédelmi törekvéseit.

November 30-án döntött arról az Országgyűlés, hogy elrendelik a gyermekvédelmi népszavazást. A Fidesz álláspontja szerint a voksolás célja az, ami a gyermekvédelmi törvényé is volt: az, hogy a szülők kizárólagos joga legyen eldönteni, hogyan nevelik a saját gyermekeiket.

Az Európai Unióban először Magyarországon mondhatják el közvetlenül a véleményüket az emberek ebben a témában – mondta sajtótájékoztatóján Nagy Bálint. A Fidesz választókerületi elnöke úgy fogalmazott, már a nemzeti konzultáció során is tapasztalták, hogy a válaszadók 97 százaléka egyet ért a Kormány álláspontjával, miszerint a gyerekek szexuális neveltetése kizárólag a szülők joga.

 „Látjuk, akár a nemzetközi színtéren, az Európai Parlamentben, de akár Magyarországon belül is a hazai baloldal tekintetében, hogy ők nem ezen az állásponton vannak. Elég hogy ha a momentumos Fekete-Győr András, vagy Márki-Zay Péternek a rádiónyilatkozataira gondolunk, vagy megnézzük azt, hogy akár Gyurcsány Ferenc felesége, illetve az Európai Parlamenti momentumos képviselők is milyen szinten szavaznak az Európai Parlamentben és az ott egyre agresszívebben jelenlévő LMBTQ propagandát is mennyire támogatják” - fogalmazott a Fidesz  Zala 2-es számú választókerületének elnöke. 

Nagy Bálint hozzátette, mint kétgyermekes édesapa, nagyon bízik abban, hogy az emberek a Kormány álláspontját támogatják majd. A politikus szerint a népszavazás eredménye nagyon erős felhatalmazást adhat a Kormánynak, hogy tovább képviselje ezen álláspontját: „Hogyha csak arra gondolunk, hogy 2016-ban, amikor nemzeti konzultációt indított az akkori Kormány a migráció kérdésében és ennek a konzultációnak az eredménye milyen felhatalmazást tudott adni a nemzetközi színtéren a Kormánynak ahhoz, hogy megfelelő módon képviselhesse a magyarok álláspontját, akkor ha megnézzük, hogy most egy népszavazással meg tudjuk ezt jövő tavasszal erősíteni, akkor az egy még erősebb hátteret és még erősebb felhatalmazást tud majd adni a Kormánynak reményeim szerint.”

A négykérdéses voksolást a köztársasági elnök írja majd ki. Elképzelhető, hogy a népszavazást az országgyűlési választásokkal együtt szervezik meg. Ha az országos népszavazást önmagában bonyolítják le, akkor a költsége 12,6 milliárd forint, ha azonban az országgyűlési választással egyszerre tartanak népszavazást, akkor kevesebb, kb. 5,5 milliárd forint a költsége.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. ápr. 4. hétfő 19:47 | Magyarország
Az érvényesen szavazók többsége nemmel válaszolt, de nem érték el az érvényességi küszöböt.
| 2016. okt. 5. szerda 15:10 | Keszthely
A pártszimpátián is túlmutatott a nem szavazatok aránya- mondta el Manninger Jenő.
| 2016. okt. 5. szerda 14:58 | Keszthely
A Demokratikus Koalíció szerint a kormány politikájának megkérdőjelezhetetlen kudarca a kvótanépszavazás.
| 2016. szep. 30. péntek 10:12 | Keszthely
Ruzsics Ferenc polgármester kéri a keszthelyieket, hogy vasárnap éljenek demokratikus jogukkal.
| 2016. szep. 28. szerda 17:53 | Keszthely
A folyamatban lévő és a tervezett útfelújításokról is beszélt Manninger Jenő miniszteri biztos.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.